Coșurile de fum neprotejate au mai produs 4 incendii ieri în Neamț


Miercuri, 20.01.2016, la ora 15:51, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din municipiul Roman, strada Profesor Dumitru Mărtinaş. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi au stins incendiul, în urma căruia a ars funinginea depusă pe interiorul coşului de fum.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Miercuri, 20.01.2016, la ora 18:37, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din comuna Gârcina. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, constatând că ardea un perete din lemn şi lut, pe o suprafaţă de aproximativ cinci mp. Pompierii au stins în limitele găsite incendiul, a căruia cauză probabilă de producere este un burlan de fum deteriorat. La intervenţie au participat şi doi membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Gârcina.

Miercuri, 20.01.2016, la ora 20:19, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că ies flăcări de la coşul de fum al unei case de pe strada Dragoş Vodă, municipiul Piatra Neamţ. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi au stins incendiul, în urma căruia a ars funinginea depusă pe interiorul coşului de fum.

Joi, 21.01.2016, la ora 00:51, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul David, comuna Văleni. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, constatând că ardea casa, o anexă şi o porţiune din gardul gospodăriei. Pompierii au lichidat incendiul după operaţiuni ce au durat mai bine de două ore. Au ars: acoperişul, construit din astereală din lemn, cu învelitoare din tablă şi carton asfaltat, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp., bunurile din cele trei camere ale casei, anexa, rumeguşul depozitat în interior (o cantitate de aproximativ 700 kg.) şi gardul gospodăriei, pe o lungime de aproximativ 10 m. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. La intervenţie au participat trei membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Văleni şi cinci localnici.

PUBLICITATE