Coșmarul nemțencei Cameliei Smicală: 60 de procese și amenzi de peste 100.000 Euro

La 2000 de km distanță de Piatra-Neamț, doctorul Camelia Smicală continuă să trăiască un adevărat coșmar din pricina autorităților finlandeze cu care se luptă de 5 ani.

Prin intermediul unei postări pe Facebook, medicul nemțean descrie abuzurile continue ale autorităților din Finlanda:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

”Suntem hărțuiți de către absolut toate autoritățile finlandeze, poliție, justiție,protecția copilului,conform unui scenariu care depășește lejer acțiunile naziștilor. Poliția a refuzat să investigheze PATRU tentative de omor asupra noastră, cea mai gravă fiind aceea în care Mafia mi-a turnat benzină pe motor, cu scopul de a ne arunca în aer.

Deși, probele erau evidente, poliția nu numai că a refuzat ancheta penală (recunoaște că este tentativă de omor și distrugere dar refuză ancheta deoarece la locul faptei nu erau camere de luat vederi SIC!), dar încearcă disperat să șteargă urmele.

Aceeași poliție se străduiește să mă închidă pentru că am făcut public cazul și anchetează copiii interzicând prezența avocatului lor la interogatoriu. Coincidență (SIC!) protecția copilului se deplasează la sute de kilometri distanță de Tampere,pentru a vorbi cu copiii în exact aceleași momente în care poliția (tot din Tampere) interoga copiii în absența avocatului lor.

Ne-au distrus financiar cu ajutorul”justiției”. Nici măcar cel mai mare criminal în serie din istoria Finlandei nu a primit amenzi, care însumate se ridică la peste 100000 de euro. La acestea se adaugă cel puțin încă pe atât, cheltuielile de judecată la cele peste 60 de procese în care am fost târâtă.

Au încercat să îmi ridice dreptul la liberă practică. Am fost condamnată pentru că m-aș fi uitat , fără voia pacientului în documentele medicale. Aceasta se întâmpla în februarie 2015, cu TREI luni înainte să îmi fie furați copiii și este vorba despre acel executor judecătoresc care ne-a umplut de sânge în propria noastră casă.

Cu trei luni înainte, nici măcar nu știam cine este (deci ce motiv as fi avut să mă uit fără acordul lui?), s-a dovedit că acesta a fost în realitate pacientul meu (a fost prezent fizic la spital în momentul în care am verificat timp de 17 SECUNDE datele lui medicale).

După ce am fost condamnată, judecătoria a luat legătura cu Colegiul Medicilor din Finlanda și a cerut să mi se retragă dreptul de liberă practică. Colegiul medicilor a refuzat , motivând că activitatea mea este impecabilă.

Nu s-au lăsat. De fiecare dată când încercam să îmi găsesc un serviciu în Tampere, se dădeau telefoane de la aceeași judecătorie și angajatorul era informat despre faptul că am fost condamnată și trebuie să mi se rezilieze contractul de muncă (am dovezi scrise în acest sens).

Din aceasta rezultă că sunt urmărită și hărțuită. Hărțuirea este infracțiune în Finlanda, dar atunci când este practicată de către autorități, nimeni nu intervine.

În Finlanda nici un medic acuzat de culpă medicală (chiar soldată cu decesul pacientului) nu a fost condamnat vreodată. Eu am fost condamnată pentru că m-aș uitat timp de 17 secunde în dosarul medical al unui pacient aflat în îngrijirea mea.

Nicăieri în lumea civilizată nu s-a întâmplat ca cineva sa fie condamnat la închisoare cu suspendare fără a avea drept de apel, pe decizia unui singur judecător și fără a fi luată în calcul ancheta poliției. Eu am fost .

Consider această nouă anchetă în desfășurare și modul în care se desfășoară un abuz grav, atât asupra mea, cât și asupra copiilor.

PS. Informez autoritățile finlandeze care mă urmăresc și citesc aceasta că am autorizație de ziarist, că am lucrat ani buni în presă și am dovezi despre integritatea mea profesională ca ziarist de la șefii mei și pe această cale, acuz autoritățile finlandeze și de obstrucționarea libertății presei.”

PUBLICITATE