Coșmar pentru un bărbat din Neamț. Tulpina Delta i-a răpit soția și fiul abia născut

Poveste de coșmar pentru o familie venită să-și petreacă concediul în România. Gabriela, o tânără de 36 de ani și pruncul ei abia născut și-au pierdut viață după clipe cumplite de la infecția cu coronavirus. – potrivit unui reportaj realizat de ProTV.

Pacienta, nevaccinată, însărcinată în 6 luni, a fost depistată cu varianta Delta și după o lună de spitalizare în stare gravă, la Piatra Neamț și în Iași, a murit. Bebelușul său, adus pe lume prin cezariană în cursul internării, nu a supraviețuit nici el, în ciuda eforturilor medicilor.

Gabriela a venit în țară împreună cu soțul ei și băiețelul în vârstă de 4 ani, la sfârșitul lunii iulie.

Au venit din Spania, cu teste negative, spre aeroportul din Cluj. De aici, au vizitat rudele din Petroșani și Neamț (de unde este bărbatul).

Ceea ce trebuia să fie un concediu liniștit alături de părinți și familie, în scurt timp s-a transformat într-un coșmar.

Pe 12 august, femeia însărcinată în 6 luni, a fost luată cu ambulanța, testată și transportată la spitalul din Piatra-Neamț.

Testul a ieșit pozitiv, iar femeia a fost internată mai întâi pe secția de boli infecțioase și apoi la ginecologie.

„La terapie i-au făcut testul PCR, au constat tulpină delta. După vreo 2-3 zile a început să se simtă foarte rău. Miercuri și joi am stat cu ea la geam și am vorbit, am vorbit și ne-am ținut de mână”. – a declarat Dragoș, soțul femeii, pentru ProTV

Acestea aveau să fie ultimele clipe în care bărbatul și-a văzut soția. A urmat o perioadă grea, în care femeia a fost intubată, iar după o săptămână operată de cezariană pentru scoaterea bebelușului prematur.

Atunci, bărbatul și-a asumat operația cu gândul că îl va salva pe unul dintre cei dragi – soția sau copilașul.

“Au venit medicii și managerul și au spus că trebuie să facă operația să salveze măcar pe unul. Dar în operație sunt riscuri și îi pot pierde pe amândoi. La o oră jumtate m-au chemat să văd copilul, m-am dus sus unde era într-un incubator și am rămas acolo ca să mă rog pentru el să trăiască”. – a spus soțul

Din cauza complicațiilor suferite de copil în urmă infectării mamei, prematurul a fost intubat imediat, însă din păcate a murit după două zile.

Pe 30 august, mama în stare deosebit de gravă a fost tranportată cu o ambulanță la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Aici, după o suferință de încă două săptămâni, femeia s-a stins din viață și ea (pe 13 septembrie).

Acum, nemulțumirea soțului îndoliat este că soția sa nu a fost transferată imediat la Iași de la spitalul din Piatra-Neamț.

În replică, medicii de la Piatra Neamț se apără și spun că au încercat să o transfere pe pacientă, dar nu au primit avizul necesar.

„Mi-au spus noi suntem deja depășiți de situație. Nu mai putem face nimic, suntem depășiți de situație. (…) Același lucru zi de zi, că nu o să apuce ziua de mâine că este în stare foarte gravă și că o pierd, o pierd, o pierd”. – a mai declarat Dragoș pentru sursa citată

Directorul medical al spitalului din Piatra-Neamț a declarat că de când femeia a fost internată, s-au făcut demersuri de transfer într-o unitate superioară, dar s-a refuzat de fiecare dată.

„S-a sunat inclusiv la COSU în ziua în care s-a făcut cezariană la indicația superiorilor din centru universitar. Noi am pus la dipoziție inclusiv medic de terapie intensivă, dar nu s-a acceptat transferul”. – a declarat Gabriela Vasiliu, director medical

Potrivit medicilor de la Iași, biata femeie nu a avut nicio șansă din cauza afectării pulmonare severe.

“O lehuză infectată cu sars cov 2 cu afectare pulmonară importantă, peste 75% din ariile pulmonare. Pacienta a ajuns la noi intubată și ventilată mecanic s-au efectuat toată procedurile specifice de terapie intensivă, din păcate nu a răspuns foarte bine și nivelul de oxigenre al țesuturilor a scăzut. Iar după 2 săptămâni din păcate a decedat”. – a spus Ovidiu Popa, medic UPU Iași

Reportajul VIDEO îl puteți urmări AICI