Corupție în subordinea Direcției Silvice Neamț. Mită în bani, lemne, alcool și alimente

Şeful unui ocol silvic din subordinea Direcției Silvice Neamț a fost reţinut de poliţiştii anticorupţie, iar judecătorii Tribunalului Neamț au decis ca acesta să stea în arest preventiv 30 de zile.

Șeful de Ocolului Silvic Pipirig, a fost reţinut de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Descinderile au avut loc pe 13 mai 2021, când polițiști anticorupție au pus în executare 9 mandate de percheziție, dintre care unul la sediul unei Ocolului Silvic Pipirig, precum și 8 mandate de aducere emise pe numele a doi suspecți (funcționari publici) și alte șase persoane fără calitate specială.

În urma cercetărilor, procurorii au propus arestarea preventivă a șefului ocolului silvic și control judiciar pentru un un inginer, un pădurar şi un patron de firmă.

În cererea de arestare preventivă procurorii arată că începând din luna ianuarie, șeful Ocolului Silvic Pipirig a primit bani, material lemnos de esenţe răşinoase, produse alimentare şi băuturi alcoolice.

Anchetatorii îl acuză pe acesta de comiterea a cinci infracţiuni de luare de mită.

Astfel, Tribunalul Neamț a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile, până la data de 12.06.2021 inclusiv, a inculpatului B. Gheorghe, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (5 infracţiuni).

Ocolul Silvic Pipirig, structură a Romsilva, administrează o foarte mare zonă împădurită din judeţul Neamţ.

Până anul trecut, ocolul silvic a fost condus de actualul director al Direcției Silvice Neamț, Valentin Tămăslăcaru.

PUBLICITATE