Coronavirus: Peste 80 de cazuri confirmate în România

Știre actualizată

Până astăzi, la ora 20:30, pe teritoriul României, au fost confirmate 82 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).,

Ultimul caz confirmat, este vorba despre un tânăr de 20 de ani, din București, venit din Marea Britanie în data de 12 martie 2020. Este internat în Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof.dr. Matei Balş”, din data de 13 martie și confirmat pozitiv din aceeași dată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă.

Cele mai multe persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) sunt în municipiul București, acestea fiind internate în spitale de boli infecțioase și sub permanentă supraveghere medicală.

La ora 16:00, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată erau 2.298 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.723 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.545 de teste. Dintre acestea, 2.470 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Până în prezent, au fost înregistrate 32 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal.

Italia a confirmat vineri, la ora 18:00, 2547 de noi cazuri de coronavirus și încă 250 de decese.

Bilanțul general al epidemiei a ajuns astfel în această țară la 17.660 cazuri confirmate, dintre care 1266 de decese.

PUBLICITATE