Coronavirus: O lună de la primul caz din România

Pe 26 februarie, România a avut primul caz de coronavirus confirmat. După o lună, în țară sunt peste 900 de cazuri confirmate și 17 decese.

Pe 26 februarie, una dintre persoanele din Gorj care a intrat în contact cu un italian în vârstă de 71 de ani, bolnav de coronavirus, a fost confirmată pozitiv. (vezi articolul AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După două zile, două noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în România, o femeie din județul Timiș și un bărbat din județul Maramureș. (vezi articolul AICI)

Pe 3 martie, se confirmase al 4-lea caz, la un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Timișoara, care a fost în contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. (vezi articolul AICI)

În patru zile, numărul cazurilor ajungea la 11 (vezi articolul AICI) și până pe 11 martie a ajuns la 25.

Între timp, au început restricțiile în România. Astfel, de la interzicerea manifestărilor publice sau private, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane, pe 8 martie (vezi articolul AICI), 3 zile mai târziu s-a luat decizia restricționării tuturor evenimentelor din spatiile închise la care participă mai mult de 100 de persoane (vezi articolul AICI).

De pe 11 martie s-au închis școlile (vezi articolul AICI) și tot pe 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus (vezi articolul AICI).

Pe 14 martie, România intra în scenariul 3, cu peste 100 de cazuri confirmate (vezi articolul AICI) iar evenimentele cu peste 50 de persoane în spații închise au fost interzise (vezi articolul AICI)

Două zile mai târziu, când numărul cazurilor confirmate era de 168 (vezi articolul AICI) România intra în stare de urgență (vezi articolul AICI)

Dacă la început persoanele infectate erau români întorși din Italia, pe parcurs s-au înmulțit cazurile comunitare, iar odată cu acestea și numărul cadrelor medicale diagnosticate cu SARS-CoV-2.

Pe 17 martie, au fost închise restaurantele, cafenelele, barurile și s-au suspendat evenimentele (vezi articolul AICI). Numărul cazurilor ajunsese la 222 (vezi articolul AICI)

Pe 21 martie, au fost anunțate primele măsuri dure, printre care și cele privind circulația persoanelor (vezi articolul AICI). Pe 22 martie, România înregistrase primul deces (vezi articolul AICI) și câteva ore mai târziu, a fost anunțat al doilea deces și un număr de 433 de persoane confirmate (vezi articolul AICI).

Două zile mai târziu, bilențul deceselor ajunsese la 12 (vezi articolul AICI), iar până în această dimineață, 26 martie, avem 17 morți (vezi articolul AICI) și peste 900 de persoane confirmate.

PUBLICITATE