Coronavirus: Noi date despre cazul confirmat din Neamț

O femeie în vârstă de 54 de ani, din județul Neamț, este primul caz confirmat din județ.

Al 50-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România, fiind vorba despre o femeie de 54 de ani din Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vă confirmăm cazul unei doamne în vârstă de 54 de ani, internată la Centrul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal de Urgență din Roman din data de 11 martie. Aceasta s-a întors pe 1 martie dintr-o zonă neafectată la acel moment din Italia. În aceste momente femeia este în curs de a fi preluată cu izoleta și transportată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.” – a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, prefectul județului Neamț, George Lazăr.

În cursul anchetei epidemiologice s-au stabilit că femeia a intrat în contact cu 6 persoane din familie.

Aceste persoane sunt izolate la domiciliu. Se vor recolta probe și se trimit la Iași pentru a fi analizate iar în cursul zilei de mâine (vineri – n.red.), vom vedea dacă se confirmă și la acestea” – a mai spus George Lazăr.

Potrivit medicului Daniela Marcoci, din cadrul DSP Neamț, pacienta a stat izolată în Spitalul din Roman și la acest moment se simte foarte bine.

Pacienta a intrat în Spitalul din Roman cu fenomene respiratoriii care indicau suspiciunea de coronavirus. S-au folosit echipamente de protecție iar pacienta a stat izolată doar la Centrul de Primiri Urgențe și nu a fost transportată în altă secție. S-au luat măsuri de dezinfecție pentru spațiile în care a fost investigată.” – a spus Daniela Marcoci.

PUBLICITATE