Controale și amenzi la taximetriștii din Piatra-Neamț

În urma unor sesizări privind respectarea legislației în vigoare în ceea ce privește transportul în regim taxi, s-a constatat că tot mai multe persoane care desfășoară activități de taximetrie, nu respectă prevederile legale.

Pentru prevenirea și combaterea unor astfel de fapte, polițiștii locali din cadrul Biroului Siguranță Rutieră – Poliția Locală Piatra Neamț, au organizat și desfășurat o acțiune pe linie specifică, ocazie cu care a fost verificat și modul în care se respectă măsurile de prevenire a răspândirii Covid 19, în mijloacele de transport taxi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În acest context, au fost verificați 78 de conducători auto care desfășurau activități de transport în regim taxi și s-au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, dintre care 12 amenzi în valoare de 3.480 de lei.

Echipajele Biroului Siguranță Rutieră au constatat că taximetriștii sancționați au încălcat reglementările prevăzute de Legea 38/2003 privind transportul în regim taxi, H.C.L. 305/2013 – Regulamentul transportului în regim taxi și de închiriere și O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Cele mai multe sancțiuni au fost date pentru lipsa asigurărilor pentru bagaje și călători, lipsa ecusoanelor conducătorilor auto sau a tarifelor practicate.

PUBLICITATE