Controale în Piaţa Centrală din Piatra-Neamț. Femeie prinsă cu petarde ilegale

În ziua de 27 decembrie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică Piatra Neamţ au acţionat în Piaţa Centrală din municipiu, pentru prevenirea evenimentelor negative ce s-ar putea produce prin folosirea articolelor pirotehnice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Polițiștii au identificat în piață o femeie de 48 ani, din Dumbrava Roşie, asupra căreia a au fost găsite 2 cutii, a câte 60 bucăţi articole pirotehnice( petarde).

În cauză au fost demarate cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de deţinere fără drept, de materiale pirotehnice, prevăzute de art. 37 din Legea 126/1995R, iar materialele au fost confiscate.

Reamintim faptul că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Petardele fac parte din categoria produselor pirotehnice interzise la deținere și utilizare de către persoanele neautorizate. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului. Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

PUBLICITATE