Controale pentru limitarea COVID-19 la Galleria Mall Piatra-Neamț. Nicio sancțiune (FOTO)

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sub autoritatea prefectului județului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 100 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, împreună cu celelalte instituții implicate au intensificat activitățile de verificare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, la operatorii economici, dar şi în mijloacele de transport persoane.

Au fost organizate 9 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de Covid-19.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 56 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 49 de mijloace de transport și au fost legitimate 1.228 de persoane.

Echipele de control au depistat 75 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020.

De asemenea, o sancțiune contravențională a fost aplicată unei persoane fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 6.700 de lei.

Totodată, ieri, în jurul orei 17:00, echipajele de control au efectuat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de CoVid-19 și a respectării Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență la Galleria Mall din Piatra-Neamț. (vezi foto mai jos)

În urma acțiunii, nu s-a dat nicio sancțiune în spațiul comercial.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. – transmit polițiștii nemțeni

PUBLICITATE