Continuă raziile în Neamț. Se verifică la sânge dacă se respectă regulile anti-COVID

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Neamț, ieri, 6 iulie, în cadrul acțiunii care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă au fost verificate 40 de restaurante, terase, fastfood-uri  și societăți comerciale.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, la data de 6 iulie, peste 170 de polițiști,  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, I.S.C.T.R. și A.R.R. au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 67 de societăți comerciale, 3 parcuri/parcuri de distracții/locuri de joacă/sate de vacanță/zone de picnic/alte zone de agrement, 50 de locații verificate în cadrul mijloacelor de transport public în comun/mijloace de transport de agrement – trenulețe, trăsuri, telegondole/telecabine/telescaun/etc. și 15  vânzători/comercianți ambulanți/etc.

În baza Legii nr. 55/2020, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 7 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 61/1991. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 5.100 de lei.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea constientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.