Continuă raziile în Neamț. Amenzi de 8500 de lei

Ieri, 15 iulie a.c., în cadrul acțiunii care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă au fost verificate 86 restaurante, terase, fastfood-uri și societăți comerciale.

Au fost vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase și mijloacele de transport în comun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 36 de societăți comerciale, 86 la restaurante/terase/autoservire/fastfood-uri/foodstreet/alte medii de interes, 1 verificare la plaje/piscine/faleze/alte locuri special amenajate, 2 verificări în cadrul mijloacelor de transport public în comun/mijloace de transport de agrement – trenulețe, trăsuri, telegondole/telecabine/telescaun/etc, total mijloace de transport verificate, 92 total mijloace de transport verificate, din care: 81 mijloace de transport public în comun, 11 alte mijloace de transport, precum și 344 persoane legitimate, verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

În baza Legii nr. 55/2020, au fost aplicate 39 sancțiuni contravenționale, 31 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 6 aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 8500 de lei.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea constientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

PUBLICITATE