Continuă controale la centrele de bătrâni din județul Neamț: 26 de avertismente și 14 amenzi

Continuă controale la centrele de bătrâni din județul Neamț: 26 de avertismente și 14 amenzi în urma neregulilor constatate. Vârstnicii de la centrul rezidențial Pângărați au fost relocați.

Prefectul județului Neamț, Adrian Niță, a anunțat rezultatele acțiunii de control efectuate ieri, 12 iulie, în centrele rezidențiale din județ.

În total, au fost aplicate 26 de avertismente și 14 amenzi, în valoare totală de 248.400 lei.

Totodată, au fost relocați din centrul rezidențial de la Pângărați (suspendat – vezi articol AICI) toți vârstnicii.

Mai jos, comunicatul Prefecturii Neamț:

Cele 3 echipe angrenate în misiunea de control a centrelor rezidențiale din județul Neamț, formate din 25 de reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Neamț, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Neamț, Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț, Direcției de Sănătate Publică Neamț, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Petrodava” al județului Neamț, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț și ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au efectuat ieri, 12 Iulie, controale la 9 centre private și 3 publice care ofereau servicii sociale unui număr de 171 beneficiari.

Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 26 de avertismente și 14 amenzi în valoare totală de 248.400 lei.

DSP- 6 amenzi în valoare de 112 400 lei
– 1 avertisment

DSVSA -1 amendă în valoare de 3500 lei
-2 avertismente

ISU- 2 amenzi în valoare 100000 lei
-5 avertismente

OPC – 3 amendă în valoare de 19000 lei
-9 avertismente

IPJ – 4 avertismente

ITM -1 amendă în valoare de 3500 lei
-5 avertismente

AJPIS- 1 amendă de 10000 lei.

Astăzi, 13 Iulie 2023, au fost relocați din centrul rezidențial de la Pângărați toți vârstnicii. 10 dintre aceștia au fost mutați la Centrul Social Pietricica, unul a ajuns la Spitalul Județean Neamț, secția paleative, restul fiind preluați de către aparținătorii legali.

La această acțiune de relocare, vârstnicii au fost consultați de către un medic și consiliați de un psiholog, prezenți la fața locului, tocmai pentru ca această mutare să se desfășoare în condiții cât mai puțin stresante pentru ei.

PUBLICITATE