Construcția Sălii de Sport de la Liceul „Ștefan cel Mare“ din Târgu Neamț, este în curs de finalizare

stefan3Desele vizite ale reprezentanţilor Consiliului Judeţean Neamţ pe şantierul de la Liceul Tehnologic Special „Ștefan cel Mare“ au urgentat nesperat lucrările la proiectul prin care în unitatea de învăţământ se fac reabilitări, modernizări şi altele, în valoare de peste 25 milioane de lei. Zilele acestea, se lucrează la montarea învelitorii pe sala de sport şi este în curs de finalizare zidăria la vestiare. Un progres major s-a înregistrat şi la terenul de sport, pe care au rămas de instalat îmbrăcămintea sintetică şi lămpile de iluminat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

 

stefan2“Am revenit pe şantierul de la Liceu Tehnologic Special <>, pentru că nu ne permitem să lăsăm să treacă vreo zi bună de treabă, în care să nu avanseze lucrările. Până cum vreo lună şi jumătate, erau întârzieri foarte mari în derularea acestui proiect şi exista riscul de a nu putea deconta sumele eligibile, pentru că nu s-a respectat graficul de lucrări. După insistenţele noastre pentru urgentarea lucrărilor, se vede că s-au făcut progrese majore. Terenul de sport este gata din punct de vedere al construcţiei. Mai trebuie instalată îmbrăcămintea sintetică şi apoi vor fi montate lămpile de iluminat. Mai multă treabă este de făcut la sala de sport, unde s-a ajuns la montarea învelitorii şi e pe final realizarea zidăriei la vestiare. Estimăm totuşi că vom încheia proiectul acesta la termen, până pe 31 decembrie 2015. Esenţială este şi evoluţia vremii, care cel puţin până acum a ţinut cu noi”, a declarat Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

stefan4Proiectul are o valoare de 25.486.365,96 de lei, din care 19.495.342 lei reprezintă cofinanțarea nerambursabilă, 1.112.009,88 lei este contribuția Consiliului Județean, iar 4.879.014 lei reprezintă TVA. Durata de implementare este de 28 de luni, din august 2013 până în decembrie 2015.

Prin proiect se urmărește construirea unei săli de sport cu o suprafață de 777 de metri pătrați; reabilitarea și modernizarea a trei corpuri de clădire (cantină, școală și internat) și a centralei termice; amenajarea unui teren de sport exterior, cu o suprafață de 510 metri pătrați; amenajarea unui teren de socializare-recreere și joacă în aer liber cu o suprafață de 300 de metri pătrați; asigurarea de mobilier pentru sălile de clasă, camerele de cazare, sala de mese, bucătărie, ateliere și cabinete de stefan1specialitate, sală de sport și spații de socializare; asigurarea de echipamente IT și softuri specializate, cu materiale de instruire multimedia și programe informatice de gestionare a activității specifice; echipamente speciale de recuperare a beneficiarilor școlii; material didactic; echipamente pentru dotarea bucătăriei, sălii de mese și a spălătoriei și dotări și echipamente pentru sala de sport.

PUBLICITATE