Consiliului Local al Tinerilor organizează „Festivalul de Altceva”

12289487_1005986249458428_4268270437017670317_nE nou, e cool,e prietenos…e ALTCEVA! Nu pierde ocazia de a fi, din nou,alaturi de #CLT2015.

Pentru prima data in cadrul Consiliului Local al Tinerilor,”Festivalul de Altceva”, se va desfășura pe parcursul a patru zile memorabile, cu invitați aleși si surprize la fiecare pas.

“Festivalul de Altceva”, ediția a patra, reprezintă o initiativa a  Asociaţiei de Sprijin Comuni-tar „ACS” în cadrul proiectului ”Centrul de voluntariat Neamț”, având ca scop implicarea ac-tivă a tinerilor din judeţul Neamţ în viaţa comunităţii.

Editia de anul acesta va aduce comunitatii nemtene cinci proiecte socio-culturale, menite sa provoace tinerii nemteni, sa le starneasca creativitatea si, nu in ultimul rand, sa ii ajute sa se dez-volte, prin metode non-formale.

Prima activitate din cadrul proiectului este “Iubesc Romania pentru ca…”,o provocare ce te invita sa vii impreuna cu noi, pe data de 28 Noiembrie, incepand cu orele 12 la Turnul lui Stefan, pentru a ne explica in cateva cuvinte motivele pentru care iubesti Romania.

Cea de-a doua activitate a proiectului se desfasoara duminica, 29 noiembrie, incepand cu ora 17, când Pub Km0 se transforma si devine casa celor mai interesante activitati culturale și sociale. Trupa de Teatru Forum și prietenii nostri din Cuibul Artistilor, București, te invita sa iti petreci sea-ra de duminica intr-un alt mod, alaturi de prieteni.

Consider ca activitatile dedicate lumii teatrului sunt mult mai mult decat simple acte de creatie.Teatru Forum este, in primul rand, o inter-venție socială menită sa provoace tinerii nemțeni, sa ii motiveze si sa ii implice in rezolvarea unor situații in care multi dintre noi se regăsesc, sau s-au regăsit cândva. Cat despre invitații noștri speciali, Cuibul Artiștilor (absolvenți si studenti ai UNATC Bucuresti), ne bucura enorm ca avem prilejul sa oferim comunitații oportunitatea de a se bucura si de a acumula noi experiențe prin intermediul culturii, respectiv a teatrului si a creației. Ziua dedicată teatrului este,mai presus de toate,ziua dedicată tinerilor si educării lor in ceea ce inseamna cu adevarat arta”, afirma purtatorul de cuvant al CLT Piatra – Neamț, Mara Corlade.

Pentru ca CLT se gandeste la toti si toate, ziua de luni este dedicata celor mici si celor carora le place sa creeze. Centrul de Voluntariat Neamț de la Mall Forum Center îi asteapta pe copiii cu varstele cuprinse intre 6 si 10 ani, incepand cu orele 12, pentru a ne bucura impreuna de cele mai interesante jocuri, de atelierul de face-painting și de un moment de Zumba children. Nu ii uitam nici pe artisti, pe cei care creeaza, care sunt asteptati sa vina la atelierul de hand-made.

Pentru prima data in #CLT, activitatea „Photo-voice” iti va oferi posibilitatea de a face cunoștința cu Centrul de Ajutor Pentru Viata Turturesti-Neamt, unde in fiecare zi viata cuiva devine mai buna si speranța pentru un „maine” mai frumos devine o realitate.

Festivalul isi va avea punctul culminant marti, 1 decembrie 2015, cand te invitam sa sarbatoresti impreuna cu noi Ziua Nationala a Romaniei in cel mai frumos mod, in cadrul unuia dintre cele mai iubite activitati a CLT-ului , ‘’Biblioteca Vie’’.

Editia de anul acesta are deosebita onoare de a avea doi invitati speciali, doi nemteni care au excelat in domeniul lor si care au adus mandrie tarii pe parcursul activitatii lor profesionale.

Reprezentand generatia de aur a teatrului romanesc , apreciata actrita de comedie si o stea pentru orasul Piatra – Neamț, doamna Draga Olteanu Matei va asteapta sa deschideti impreuna activitatea, printr-un dialog deschis cu publicul, incepand cu ora 12:00. Totodata, alaturi de noi va fi si doctorul Virgil Razesu, presedintele Asociatiei Chirurgilor din Moldova, unul dintre cei mai apreciati medici chirurgi din tara, care va impartasi tainele meseriei, cum sa mentii un echilibru sanatos intre viata de familie si cea profesionala si, nu in ultimul rand, ingredientele necesare pentru o cariera de succes.

In continuarea activitatii, ‘’cititorii’’ vor avea posibilitatea sa cunoasca, in cadrul unui dia-log interactiv, cele mai atractive carti, nume celebre ale comunitatii nemțene și nu numai.

‘’Biblioteca Vie” functioneaza precum o biblioteca obisnuita. Cititorii vin, isi aleg o carte din catalog si apoi primesc un permis, pe baza caruia pot ‘’imprumuta’’ o carte pe o perioada limi-tata de timp. Dupa ce citesc o carte, o returneaza si, daca vor, pot imprumuta alta carte disponibi-la. Spre deosebire de biblioteca obisnuita, aici, cartile sunt FIINTE UMANE, persoane care fac parte din grupuri ce se confrunta sau s-au confruntat cu prejudecati, stereotipuri, precum si persoane cu o experienta de viata deosebita.

„Festivalul de Altceva” este copilul de 4 ani care trece printr-o evolutie fantastica! Da, suntem la a 4-a editie de „Festival de Altceva”, insa anul acesta este, intr-adevar, altceva! Cu entuziasmul dovedit si la „Baschet pentru toti”, noi organizatorii din CLT și Asociația de Sprijin Comunitar ACS vă garantăm că o sa va simtiti extraordinar alaturi de noi…artistii, copiii, cititorii ; noi, voluntarii! Fiti alaturi de noi si bucurati-va de cele 4 zile pregatite de echipa CLT2015 pentru comunitatea nemteana. #ALTCEVA” declara Eduard Patrunjel, coordonatorul Festivalului de Altceva, ediția a IV-a si consilier CLT.

Consiliul Local al Tinerilor Piatra-Neamt si Asociatia de Sprijin Comunitar ‘’ACS’’ respecta si promoveaza voluntariatul, principiu pe care ne bazam intreaga activitate a ‘’Festivalului de Altce-va”, participarea tuturor celor implicati, organizatori si carti vii, fiind voluntara.

Proiectul ‘’Festivalul de Altceva” este finanţat prin granturile Spațiului Economic European 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

PUBLICITATE