Consiliul Județean toarnă asfalt peste gropile din Tazlău. Urmează Timișești și Tămășeni

Comuna Tazlău este prima unitate administrativ-teritorială care beneficiază de refacerea stratului de asfalt cu bani proveniţi din economiile de la deszăpezire din sezonul rece trecut. Consiliul Judeţean Neamţ a dispus ca în aceste zile să se efectueze lucrări de reparaţii pe un tronson cu o lungime de un kilometru pe DJ 156C Tazlău – Casa de Copii, iar în perioada imediat următoare se vor face aceleaşi lucrări în comunele Timişeşti şi Tămăşeni şi pe un alt segment de drum, tot în Tazlău, cel pe care se face legătura între judeţele Neamţ şi Bacău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe 3 noiembrie s-a realizat procedura de achiziţie pentru refacerea unor sectoare de drum judeţean, prin aşternerea unui strat de covor asfaltic cu o grosime de cinci centimetri. După încheierea formalităţilor, specialiştii din Consiliul Judeţean au inventariat sectoarele de drum care au strictă nevoie de refacerea stratului de uzură, prin aşternere de covor asfaltic. Astfel, într-o ordine a priorităţilor şi importanţei, s-a stabilit ca în prima fază să se execute un kilometru de covor asfaltic pe DJ 156C Tazlău – Casa de Copii, iar lucrarea este în curs de execuţie. Până astăzi, 13 noiembrie, s-a aşternut covorul asfaltic şi urmează a se executa restul fazelor: marcaje rutiere şi completarea acostamentului cu balast“, a declarat Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Intervenţia pe tronsonul de un kilometru pe DJ 156C – Casa de Copii nu este singura din comuna Tazlău. În perioada următoare se va executa o lucrare şi pe DJ 156A, pe o lungime de circa doi kilometri. Covorul asfaltic se va turna pe traseul de la intrarea în judeţul Neamţ dinspre Bacău şi până în zona intersecţiei cu DJ 156C, care duce către centrul comunei.

Valoarea acestei prime lucrări, realizate deja, este de circa 200.000 de lei. Urmează să punem la punct legătura dintre judeţe şi apoi se vor repara sectoare de drum din comunele Timişeşi şi Tămăşeni. Fondurile provin din economiile care s-au făcut în sezonul rece trecut, la activitatea de deszăpezire“, a mai declarat preşedintele Constantin Iacoban.

Cele patru trasee pe care se va lucra în această toamnă înseamnă o suprafaţă totală acoperită cu asfalt de circa 24.000 de metri pătraţi. Valoarea integrală a lucrărilor este de 836.000 de lei, suma care a fost economisită la deszăpezire.

PUBLICITATE