Consiliul Județean Neamţ va sprijini desfăşurarea Olimpiadei naţionale de religie


Consiliul Judeţean Neamţ va sprijini financiar Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ pentru a organiza, în perioada 3 – 6 mai, Olimpiada naţională de religie pentru seminarii şi licee teologice, clasele IX – XII, eveniment educaţional menit să stimuleze şi să promoveze valorile reale ale învăţământului preuniversitar românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Am primit o solicitare din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ pentru a sprijini, financiar, organizarea acestui eveniment deosebit în judeţul nostru. Cererea va fi analizată de către aparatul de specialitate, supusă dezbaterii colegilor consilieri judeţeni şi am convingerea că legislativul judeţean va acorda ajutorul financiar de care este nevoie, pentru buna desfăşurare a olimpiadei“, a declarat Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar susţin să alegerea Neamţului ca loc de desfăşurare a acestei competiţii este un semn de apreciere a valorii învăţământului nemţean, recunoscut pe plan naţional.

Judeţul va avea ca oaspeţi peste 125 de elevi calificaţi la etapa naţională, 38 de profesori însoţitori şi 20 de membri din Comisia Naţională de Evaluare a Olimpiadei.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean precizează că fondurile care vor fi alocate de CJ vor fi utilizate pentru îmbunătăţirea meniului participanţilor, contravaloarea premiilor care se vor acorda, organizarea unei excursii, realizarea diplomelor de participare, a broşurilor, ecusoanelor, precum şi alte cheltuieli de organizare.

Evenimentul va fi găzduit de Seminarul Teologic Ortodox „V. Costachi“ Mănăstirea Neamţ, din comuna Vînători Neamţ.

PUBLICITATE