Consiliul Județean Neamț modernizează transportul public de călători din Piatra-Neamț

Au ajuns la Piatra-Neamț primele livrabile – 5 stații de încărcare lentă – în cadrul proiectului „Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice 10 m deal, Iași, CJ Neamț, Tg. Mureș (SMIS 128113)“.

Stațiile de încărcare lentă au fost aduse la sediul SC Troleibuzul SA, iar în luna ianuarie 2023 vor sosi și restul de stații de încărcare lentă și rapidă și cele 21 de autobuze electrice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Valoarea totală a proiectului este de 57.609.269,65 lei. Investiția are termen de finalizare data de 31.12.2023.

Sursa de finanțare a acestui proiect este Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Prioritatea de investiții 4, Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ, prin investiții bazate pe Planurile de mobilitate urbană durabilă”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Proiectul „Achiziție mijloace de transport public – autobuze electrice 10 m deal, Iași, CJ Neamț, Tg. Mureș“ – cod SMIS 128113 se realizează ca parteneriat între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) cu Consiliul Județean Neamț, Municipiul Iași și Municipiul Târgu Mureș, ministerul fiind lider de parteneriat.

În cadrul proiectului, a fost încheiat un contract de furnizare pentru 21 de autobuze electrice de circa 10 metri, operabile în condiții de deal, 21 stații de încărcare lentă și 7 stații de încărcare rapidă a autobuzelor electrice.

Toate autobuzele din cadrul proiectului vor deservi transportul public de persoane pe raza municipiului Piatra-Neamț, prin SC Troleibuzul SA, în calitate de operator de transport public de călători.

Îmi doresc foarte mult să eficientizăm transportul public de călători și să le oferim oamenilor posibilitatea de a se deplasa cu mijloace de transport în comun ecologice, moderne, la standarde europene”, a mai declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean.

PUBLICITATE