Consiliul Județean Neamț – Informare de presă


IMG_20160823_094533_editPresedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene, a efectuat luni dimineata o vizita in teren pe DN. 17 B. Compania Nationala de Drumuri Nationale, la insistentele presedintelui Arsene, a demarat reabilitarea a 26 de km de drum national care face legatura intre judetul Neamt si judetul Suceava si traverseaza comunele Poiana Teiului, Farcasa si Borca. Pe transonul de drum intrat in reabilitare nu s-au mai executat lucrari de 24 de ani. In functie de starea tehnica a drumului s-a optat pentru turnarea de covor asfaltic pe 18,4 km, iar pe alti 7,4 km se aplica tratament bituminos pentru prelungirea duratei de viața a drumului cu cel putin trei ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Am reusit sa conving Compania Nationala de Drumuri de necesitatea reabilitarii drumului ce leaga judetul nostru de judetul Suceava. Neamtul are nevoie de infrastructura pentru dezvoltare si voi depune toate eforturile pentru acest lucru”, a declarat Ionel Arsene.

IMG_20160823_094726_editDe asemenea, presedintele Arsene s-a intalnit cu primarii din zona și directorul sectiei Piatra Neamt a Drumurilor Nationale pentru a stabili un plan de masuri in vederea decolmatari tuturor podurilor si a podetelor de pe traseu, astfel incat riscul ca drumul sa fie inchis in conditii de ploi abundente sa fie redus la maximum. Aflat in zona, presedintele Arsene a vizitat statia de epurare din localitatea Farcasa, aflata in constructie, Drumul Comunal 154, tot in comuna, un drum de 3,2 km cu trei poduri aferente cat si Drumul Comunal 156 din comuna Borca, obiective de investitii realizate cu fonduri din ordonanta 28. Tot la Borca, presedintele CJ a dorit sa viziteze zonele cu torenti din localitate ce periodic creaza probleme locuitorilor din comuna. In urma vizitei s-a stabilit ca in aceasta saptamana sa aiba loc o intalnire cu reprezentantii Directiei Silvice Neamt pentru a stabili un plan de masuri clare pentru a rezolva aceste probleme.

„Am in plan sa vizitez fiecare proiect aflat  in lucru de pe teritoriul judetului. Vreau sa vad cum isi executa constructorii obligatiile contractuale, cum muncesc cei din unitatile administrativ-teritoriale si ce viziune de dezvoltare au asupra comunitatilor pe care le conduc. Problemele sunt multe, dar cu bunavointa si munca le vom rezolva pe toate”, Ionel Arsene, presedinte CJ Neamt.

Dan Mihail B.
sursa: Comunicat CJ Neamț
PUBLICITATE