Consiliul Județean al Elevilor Neamț îndeamnă elevii să ofere feedback profesorilor lor

Consiliul Județean al Elevilor Neamț îndeamnă elevii să ofere feedback profesorilor lor!

La începutul lunii iunie, ministrul Educației a semnat ordinul pentru aprobarea metodologiei de acordare a feedback-ului semestrial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Aceasta urmează să faciliteze transparența opiniilor elevilor față de orele de curs, de materie și de modul în care sunt predate.

Cu toate acestea, sistemul nu a fost implementat în mod corespunzător în unitățile de învățământ, unii elevi necunoscându-și acest drept.

Elevii vor fi anunțați de profesorii diriginți cu privire la perioada în care vor oferi feedback-ul, aceștia completând un formular anonim (în format online sau fizic) care va cuprinde itemi referitori la încurajarea, de către profesor, a participării elevilor la oră, utilizarea tehnologiei digitale în cadrul orelor de curs, ritmul de parcurgere al materiei și atmosfera generală din cadrul unei ore.

Răspunsurile elevilor vor fi ponderate în funcție de participarea lor la ore, iar rezultatele vor fi prezentate într-un raport general pe clasă, dar și într-o dezbatere între elevi și profesorii lor, la începutul semestrului următor, prin care se vor identifica soluții pentru rezolvarea problemelor semnalate în fișele de feedback.

Astfel, rugăm elevii din clasele V-XII/XIII să se informeze și să adreseze dirigintelui întrebări cu privire la momentul în care vor completa fișele și să ajute la evoluția sistemului de învățământ spre unul concentrat pe elev și pe nevoile acestuia. – a transmis președintele CJE Neamț, Stan Ana Daria

PUBLICITATE