Consilierul Enache vrea suspendarea cursurilor de zi la ”Forestier”, ”Informatică” și Școala nr.3

Consilierul local al municipiului Piatra-Neamț, Ciprian Enache (ALDE), vine cu propunerea de a suspenda cursurile de zi și de a se trece în online pentru Colegiile de Informatică și Forestier dar și pentru Școala nr. 3.

Enache susține acest demers din poziția sa de membru în Consiliul de Administrație al unităților școlare respective, motivația fiind accea că suntem în plină pandemie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma postării acestei propuneri pe pagina de Facebook, cadrele didactice au reacționat la adresa consilierului local:

”Domnule membru al CA pe care angajații Colegiului Național de Informatică nu l-au văzut niciodată (eu acum am aflat că faceți parte din CA în școala in care lucrez de 20 de ani), vă rugăm frumos sa nu vă contaminați de „boala primarului” care închide sau distruge tot ce îi iese în cale, dar nu ofera soluții in schimb.

Totodată, vă rog să vă informați câți profesori și elevi sunt bolnavi, pentru că la CNI ieri nu era niciun cadru didactic cu covid iar clasele aflate online revin majoritatea săptămâna viitoare.

In schimb, vă propun să folosiți metode aflate la îndemână prin care să CONSILIAȚI populația cu privire la sănătatea publică, necesitatea vaccinării, spiritul civic etc.” – a fost mesajul unuia dintre profesori.

”Nu ești calificat sa propui asemenea aberații. S-a piedut enorm cu asemenea soluții. Mai bine abtine-te ,ai făcut destul rău, pana acum, comunității locale.” – este mesajul altui profesor.

”Te cunosc de foarte mult timp, dar nu ma asteptam de la tine sa vii cu asemenea propunere. Inainte sa trimitem copiii poate ca ar trebui inchise si celelalte focare( mallu-ri, biserici, restaurante, etc). Ia sa vad, ai curaj?”

Propunerea consilierului ALDE Ciprian Enache:

”Către CA-urile Școlii 3, Colegiului de Informatică, Colegiului Tehnic Forestier
În calitate de membru al C.A.-ului propun să analizăm oportunitatea trecerii tuturor claselor în sistem online.

Avem elevi infectați, profesori infectați, clase trecute deja in online dar si clase care funcționează fizic. Nu sunt un fan al sistemului online dar cred că acum, în județul Neamț și mai ales în Piatra Neamț, situația e una deosebită.

Suntem în plin vârf de pandemie al valului 4 (unii spun că vârful abia urmează), incidența pe Piatra Neamț era vineri, 15 octombrie, de 10,55 la mie și, în afară de cei declarați POZITIV sunt și mulți contacți care se reîntorc la cursuri, după 8 zile, pe baza unui test rapid (care nu e concludent mereu, spun specialiștii).

Cred că acum e o situație excepțională care cere măsuri excepționale.
Alte unități școlare din Piatra Neamț (Școala 2, Liceul de Artă) au luat aceste măsuri deja, fix pentru aceleași motive.

În aceste momente, cred că sănătatea publică trebuie să fie pe primul loc, că sănătatea elevilor și a angajaților școlii trebuie să primeze.

Spitalele sunt pline, nu cred că e cazul ca prin deciziile noastre (sau lipsa deciziilor) să mai contribuim și noi la accentuarea acestei situații dramatice.
Ciprian Enache, membru C.A.”

PUBLICITATE