Consilierii județeni PNL, ProRomânia, USR, PLUS și PMP, împotriva nemțenilor

  • ei s-au opus unui proiect de hotărâre inițiat de către președintele Ionel Arsene, în baza căruia la spitalul din Piatra Neamț s-ar fi putut dota Secția ATI cu aparatură de la Spitalul Modul Lețcani, votând ca echipamentele medicale să poată fi utilizate doar 6 luni

  • toate consiliile județene membre ale ADI EURONEST au votat în favoarea președintelui Arsene, care voia ca aparatura medicală să fie ținută la Piatra Neamț atât cât va fi nevoie

  • membrii celor 5 formațiuni au blocat și 3 proiecte care s-ar fi implementat în centre de asistență din Piatra Neamț și Roman

O inițiativă a președintelui Consiliului Județean Neamț, prin care se propunea ca Secția ATI care va fi amenajată la etajul IV al Spitalului Județean să fie dotată cu aparatura necesară de la Spitalul Modular Lețcani a fost blocată de către consilierii județeni membri ai PNL, ProRomânia, USR, PLUS și PMP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Aceiași aleși s-au opus și realizării a 3 investiții, la 3 centre de asistență socială din Piatra Neamț și Roman, arătându-și în felul acesta nepăsarea față de copii și adulți cu dizabilități.

Nepăsarea față de nemțeni a membrilor acestor formațiuni politice a fost manifestată în ședința extraordinară a Consiliului Județean de joi, 26 noiembrie.

Suferința produsă de virusul pandemic nu stârnește compasiunea aleșilor județeni

Pe ordinea de zi a ședinței, unul dintre proiectele inițiate de către președintele Ionel Arsene viza transferul aparaturii de la Iași la Piatra Neamț pe o perioadă nedeterminată, atât cât va fi nevoie pentru ca viitoarea Secție ATI de la Spitalul Județean să funcționeze în condiții normale și nemțenii grav afectați de virusul pandemic, care au nevoie de ventilație mecanică și terapie intensivă, să aibă o șansă la viață.

În ședința extraordinară a Consiliului Județean, de pe 26 noiembrie, consilierii județeni ai PNL, ProRomânia, USR, PLUS și PMP au demonstrat încă o dată că nu le pasă de sănătatea nemțenilor!

La proiectul în baza căruia putem aduce de la Spitalul Modular Lețcani aparatură ultramodernă, care să funcționeze la Spitalul Județean, prin intermediul ADI EURONEST și dădeam șansa la viață pentru toți cetățenii care sunt în suferință, consilierii celor 5 partide au găsit de cuviință și au votat ca echipamentele aduse să fie utilizate la Piatra Neamț pentru un timp limitat, de 6 luni.

Este de neînțeles ce au gândit acești consilieri, în condițiile în care celelalte cinci județe membre ale ADI EURONEST și-au dat acceptul fără vreo obiecțiune ca aparatura solicitată de către conducerea Spitalului Județean să fie direcționată către Piatra Neamț.

Și mai lipsit de sens este gestul lor, pentru că echipamentele medicale au fost achiziționate și cu banii nemțenilor.

Au votat împotriva intereselor nemțenilor: Acatrinei Dumitru – PNL, Apopei Marius Vasile – PNL, Apostol Maria – USR, Ardeleanu Silviu Bogdan – PNL, Beloiu Mircea – PNL, Bontaș Corneliu Grigore – USR, Buhușanu Bogdan – PNL, Chitic Dragoș Victor – PMP (abținere), Chiței Cătălin – PRO România, Ciubotaru Mădălina – Pro România, Hopșa Florin Adrian – PNL, Isciuc Mihaela Elena – PNL, Ivanov Neculai – PNL, Meraru Ioan – PLUS, Stavarache Valentin Constantin – PNL, Vornicu Florin – Pro România, Zaharia Florin – USR“, a declarat Ionel Arsene, președintele PSD Neamț și al Consiliului Județean.

Nici semenii cu dizabilități nu le stârnesc compasiunea

Atitudinea potrivnică față de proiecte care ar fi adus plus valoare județului s-a menținut și când a venit rândul acordării votului pentru implementarea a trei proiecte la centre de asistență socială, din subordinea Consiliului Județean.

„Trist este că răutatea colegilor respectivelor partide nu s-a manifestat doar în cadrul unui proiect, căci au blocat și derularea altor 3 investiții, votând împotrivă ori abținându-se pentru implementarea a trei proiecte care vizau îmbunătățirea condițiilor de viață din centre de asistență socială din Piatra Neamț și Roman.

Nu înțeleg atitudinea lor, având în vedere că li s-a explicat în cadrul ședinței că unul dintre cele 3 proiecte viza realizarea unei investiții impuse de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență – realizarea unui rezervor de apă contra incendiilor – deci este necesară pentru a nu pune în pericol viețile asistaților, iar pentru altul li s-a precizat că există bani în buget, deci motivul invocat de ei – lipsa fondurilor necesare – nu era plauzibil, banii fiind alocați așa cum se vedea și din documente.

Vreau ca nemțenii să știe ce fac consilierii PNL, ProRomânia, USR, PLUS și PMP pentru ei și să le «răsplătească» bunele intenții când le vor cere votul, pe 6 decembrie!

Deja se văd care sunt adevăratele interese ale acestor partide. Unul dintre ele este să își bată joc de oameni“, a mai declarat președintele Ionel Arsene.

PUBLICITATE
SURSĂComunicat PSD Neamț