Conduceţi prudent, pe timp de iarnă, în condiții meteorologice nefavorabile!


Începând din după amiaza zilei de ieri, polițiștii rutieri acționează în permanență pe sectoarele de drum din județul Neamț pentru a nu exista persoane înzăpezite, blocate în trafic şi expuse unor situaţii de risc, precum şi pentru fluidizarea traficului rutier și îndrumarea a conducătorilor auto, în ceea ce priveşte circulaţia rutieră pe drumurile publice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reamintim că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile, circulaţia rutieră la nivel județean desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

Recomandăm conducătorilor auto să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă.

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia acestora în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).

Este, de asemenea, obligatoriu ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

Poliţiştii rutieri acţionează cu efective sporite, în punctele cu risc ridicat de producere a evenimentelor rutiere şi la orele cu trafic intens, atât pentru asigurarea fluenţei circulaţiei, cât şi pentru siguranţa deplasărilor participanţilor la trafic.

Pentru a nu apărea probleme legate de fluenţă la întoarcerea spre casă a celor plecaţi să-şi petreacă sărbătorile, în special pe rutele dinspre staţiunile montane, Poliţia Română vă recomandă să luaţi în considerare şi oportunitatea alegerii unei rute de rezervă, ținând cont că valorile de trafic pot crește.

Pentru a ajunge în siguranţă acasă, conduceţi cu viteză adaptată la starea carosabilului şi măriţi distanţa în mers.

Vă reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.- se arată într-un comunicat al Poliției Neamț

D.M.B.
PUBLICITATE