Conducerea CJ Neamț, conferință de presă pentru a combate dezinformările

Președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Ion Asaftei, a ținut vineri, 4 august, o conferință de presă pentru a combate dezinformările și denigrările la adresa instituției pe care o conduce, aducând în atenție proiectele majore desfășurate în județ, printre care axa strategică rutieră de transport și construcția spitalului nou de la Piatra-Neamț.

De asemenea, Ion Asaftei a menționat blocajul apărut la nivelul Ministerului Finanțelor în semnarea contractului de finanțare pentru spital, precum și pierderea de către UAT-uri a 5.6 milioane de lei dintr-o acțiune în instanță a fostului prefect George Lazăr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Drumul expres Piatra-Neamț – Bacău a fost confirmat ca un proiect important, iar CJ Neamț a exprimat deschidere și implicare în realizarea acestuia.

„Conferința de presă este atât administrativă dar și pentru a informa prin intermediul presei cetățenii județului despre preocupările Consiliului Județean în legătură cu dezvoltarea și modernizarea județului. 

Cu atragerea de fonduri cu executarea de lucrări de infrastructură fie rutiere fie din alte domenii.

Dat fiind faptul că încă de acum câteva luni de zile s a pornit o adevărată ofensivă de denigrare de dezinformare și de minciuni grosolane le aș numi aruncate în spațiul public împotriva Consiliului Județean a conducerii acestuia a Partidului social democrat care reprezintă motorul actualei coaliții din cadrul Consiliului Județean” – a spus Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț

Totodată, acesta a mai specificat că în ultimii ani au fost atrase fonduri pentru dezvoltarea și modernizarea județului de 510 milioane de euro.

Legat de noul Spital Județean din Piatra-Neamț, construcția acestuia nu este în pericol, contrar speculațiilor recente.

Potrivit conducerii Consiliului Județean Neamț, întârzierea se datorează unui blocaj apărut la nivelul Ministerului Finanțelor, care a amânat semnarea contractului de finanțare, deși aceasta era prevăzută de luni de zile printr-o hotărâre de Guvern. În prezent, autoritățile locale lucrează împreună cu instituțiile centrale pentru a găsi soluții și a debloca situația, astfel încât proiectul să poată continua în cel mai scurt timp posibil.

Vicepreședintele Adrian Păduraru a venit cu clarificări importante privind drumul expres Piatra-Neamț – Bacău, un proiect care reprezintă o inițiativă deosebit de importantă a Consiliului Județean Neamț încă din anul 2019.

Mai multe detalii, în conferința de presă de mai jos:

PUBLICITATE