Conducerea CJ Iași vrea să redeschidă spitalul de la Lețcani „în cel mai scurt timp posibil”

Consiliul Judeţean Iaşi anunţă că a demarat procedurile pentru redeschiderea spitalului mobil de la Leţcani „în cel mai scurt timp posibil”, după remedierea deficienţelor identificate de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii.

Anunțul vine în contextul în care pe 19 martie 2021 a fost stabilit un termen de 30 de zile pentru ca autoritățile medicale și Euronest să rezolve problemele pe care le prezenta unitatea spitalicească, în scopul operaționalizării și redeschiderii acestuia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a transmis luni, 19 aprilie 2021, faptul că a trecut exact o lună de la ultima întâlnire de lucru.

Liderul CJ Iași a declarat că s-a convenit cu fiecare parte implicată să își ia angajamentul pentru ceea ce ține de competența sa.

Astfel, Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași va asigura calitatea actului medical.

Euronest, proprietarul spitalului mobil suport Covid-19 din localitatea ieșeană Lețcani își va lua angajamentul că unitatea medicală să fie complet funcțională din punct de vedere tehnic și nu reprezintă niciun risc pentru pacienți.

A trecut fix o lună de la ultima întâlnire de lucru în care am stabilit de comun acord cu proprietarul spitalului Euronest și autoritățile medicale, Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași și DSP, un termen de 30 de zile pentru remedierea tuturor deficiențelor identificate în urma controalelor Ministerului Sănătății și ISU.

Prioritatea noastră acum este să redăm cât mai repede spitalul circuitului medical și pacienților, așa cum a fost intenția de la bun început.

În urma discuțiilor de astăzi, am convenit cu fiecare parte implicată să își ia angajamentul pentru ceea ce ține de competența sa.

Spitalul de Boli Infecțioase se va asigura de calitatea actului medical, în timp ce Euronest, proprietarul spitalului, își ia angajamentul că unitatea este complet funcțională din punct de vedere tehnic și că nu prezintă niciun risc pentru pacienți și pentru buna desfășurare a activității cadrelor medicale.

Începând de mâine vor fi inițiate toate procedurile pentru redeschiderea spitalului în cel mai scurt timp posibil.” – a spus Alexe.

Spitalul modular de la Lețcani, ce deservește județele Neamț și Iași, a fost inaugurat pe 18 septembrie 2020.

PUBLICITATE