Conducerea C.J. Neamț: „Moldocor a uitat să termine reabilitarea liceului Ştefan cel Mare”


Conducerea Consiliului Judeţean Neamţ a mai convocat o dată echipa managerială a societăţii Moldocor, întâlnirea având loc, astăzi, 15 februarie, la sediul instituţiei, unde s-au dat noi termene privind finalizarea lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitarea şi modernizarea Liceului Tehnologic Special «Ştefan cel Mare»“.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

discutii CJ3Discuţiile au vizat recuperarea întârzierilor acumulate luni la rând, în ciuda presiunilor exercitate continuu de către responsabilii de implementarea proiectului din cadrul Consiliului Judeţean Neamţ.

„Avem o colaborare extrem de greoaie cu reprezentanţii societăţii Moldocor, care s-au bucurat când au câştigat un proiect de peste 16 milioane de lei, dar au «uitat» să îl mai şi termine! Avem patru bibliorafturi cu corespondenţa purtată de-a lungul timpului, dar constat că degeaba se vorbeşte, căci în teren nu se întâmplă mare lucru! S-a ţinut de ei în nenumărate rânduri fostul preşedinte, domnul Iacoban, care a discutat cu Moldocorul şi în ultimele zile ale anului trecut, dar efortul a fost în zadar. Colegii mei au mers foarte des în teren, dar tot degeaba! Azi, la discuţii, în loc să vină cel care deţine frâiele firmei, au venit aceiaşi trei oameni nevinovaţi, care au recunoscut că ei nu au putere de decizie! Eu cred că dacă pe patron l-ar interesa această lucrare, nu ar fi ignorat atâtea intervenţii ale noastre! Nu înţeleg cum poate promite, se poate angaja că va respecta graficele de lucrări şi apoi să uite! Nu sunt specialistă, dar întreb şi eu – dacă panourile montate la sala de discutii CJ2sport au vicii din fabricaţie, de ce au fost montate? Credeau că oamenii de la CJ nu văd că sunt strâmbe ori vom accepta o lucrare de mântuială? Nici vorbă de aşa ceva! Sper ca după discuţiile de azi, Moldocor să îşi revizuiască implicarea în proiectul acesta! Şi mă refer inclusiv la deciziile de până acum de a returna de nu ştiu câte ori factura de penalităţi, pe care noi am calculat-o pe baza contractului existent. Eu şi echipa de implementare a proiectului credem că am discutat destul de clar, despre toate problemele şi nemulţumirile noastre, şi până cel târziu pe 25 martie se vor recupera întârzierile acumulate, aşa cum s-au angajat, azi! Ca să ţinem lucrurile sub control, vom face şi nişte deplasări în teren, în zilele următoare“, a declarat Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

discutie CJ1Revoltat de atitudinea constructorului este şi vicepreşedintele Dan Manoliu, cel care a mers la Ştefan cel Mare în mai multe rânduri şi a constatat că erau cîţiva oameni pe şantier, deşi vremea permitea să se lucreze în forţă în construcţii. Întârzierile sunt puse şi pe seama faptului că specialiştii constructorului, din posturile cheie, au fost tot timpul schimbaţi, neputând urmări continuitatea activităţii pe şantier. Dan Manoliu a atenţionat că dacă până pe 25 martie, constructorul nu va finaliza lucrările, CJ va lua măsurile drastice care se impun.
Lucrările de la Liceul Tehnologic Special „Ştefan cel Mare“ au fost câştigate de asocierea dintre firmele Moldocor SA şi Ştef Edil CDP Săvineşti.
Moldocor răspunde de lucrările de la corpurile internat, cantină, sala de sport, terenul de sport şi terenul de joacă, iar Ştef Edil a executat lucrări la corpul de şcoală, centrala termică şi amenajarea pentru protecţia mediului. Durata de executare a lucrărilor a fost între 19 august 2014 – 6 octombrie 2015, dar numai Ştef Edil a respectat termenul.
Lista lucrărilor pe care Moldocor s-a angajat ieri să le execute în următoarele săptămâni presupune, la sala de sport, montare covor tarkett, finalizare instalaţii electrice, înlocuirea panourilor pe pereţii laterali pentru că prezintă deformaţii şi refacerea tinichigeriei. De asemenea, trebuie pus în funcţiune sistemul de alarmă la incendiu, finalizarea sistematizării pe verticală în jurul sălii de sport şi la toate corpurile de clădiri mai sunt de refăcut suprafeţele zugrăvite, vopsite,  placate cu gresie, granit şi revizuite tâmplăria interioară şi instalaţiile sanitare interioare. Problema deosebită rămâne înlocuirea panourilor laterale de la sala de sport, valoarea acestora fiind foarte mare. Acest aspect ţine de contractul dintre constructor şi furnizor.

PUBLICITATE