Conducea o mașină cu numere false. După control, polițiștii au găsit și o motocicletă furată

Un șofer a fost prins conducând un autoturism neînmatriculat și cu numere false pe o stradă din Neamț, iar în mașina sa a fost găsită o motocicletă furată din Croația.

„La data de 24 martie a.c., în jurul orei 22:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz și cei ai Poliției orașului Bicaz au depistat în trafic, pe strada Capșa, în localitatea Bicaz, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 32 ani, din Caraș Severin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu ocazia solicitării documentelor prevăzute de lege, conducătorul auto ar fi prezentat un certificatul provizoriu de înmatriculare, care nu prezintă elementele de siguranță specifice documentelor autentice eliberate de autoritățile din Franța.

Întrucât exista suspiciunea că documentele prezentate sunt false s-a procedat la verificarea în bazele de date rezultând faptul că, autoturismul în cauză nu este înmatriculat şi numărul de înmatriculare montat pe autoturism nu îi este atribuit.

Totodată, în urma verificărilor în bazele de date a rezultat faptul că, plăcuța cu numere de înmatriculare montate îi este atribuită unui alt autoturism care este înmatriculat în Franţa.

Cu ocazia controlului efectuat la bunurile transportate, a fost identificat în autovehicul un motociclul, bun căutat de către autoritățile din Croația întrucât ar fi fost furat.” – a transmis Poliția Neamț

Ca urmare, au fost inițiate proceduri penale împotriva bărbatului sub acuzații de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, utilizarea de numere false de înmatriculare, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale și tăinuirea bunului furat.

PUBLICITATE