Conducătorul auto implicat în accidentul din Horia a decedat. Vezi comunicatul poliției


În ziua de 20.02.2016, în jurul orei 13.20, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că pe DN 15D, în afara localității Horia, a avut loc un accident de circulaţie grav, soldat cu decesul a două persoane și rănirea gravă a unei minore.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Citește și Foto – Grav accident în Horia cu trei persoane încarcerate. O femeie a decedat.

Din primele cercetări se pare că, în timp ce un bărbat de 35 de ani, din Stănița conducea un autoturism pe DN 15D, având direcția de mers Roman-Piatra Neamț, pe un sector de drum în aliniament, a pierdut controlul asupra vehiculului, a părăsit partea carosabilă prin stânga direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu un copac de pe marginea drumului.
În urma impactului a rezultat decesul unei femei de 35 de ani, pasager pe locul din dreapta faţă şi a conducătorului auto, cât și rănirea gravă a unei minore de 11 ani, aflată pe bancheta din spate a autoturismului.
Cercetările în cauză continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere şi vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili cu exactitate cauza producerii accidentului.

SFATURI DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR RUTIERE DATORATE VITEZEI EXCESIVE

Viteza, atât excesivă cât şi viteza neadecvată condiţiilor meteo-rutiere, continuă să rămână printre principalele cauze a accidentelor rutiere grave. Pentru a preveni aceste evenimente rutiere, care afectează nu doar participanţii la trafic ci şi familiile acestora, vă recomandăm să:
– adaptaţi în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care se rulează, situând-o nu la limita admisă de lege, ci la limita mersului în siguranţă;
– reduceţi viteza în locurile impuse de lege şi în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii;
– măriţi distanţa între autovehiculele în mers ;
– evitaţi efectuarea unor manevre riscante şi îndeosebi a depăşirilor neregulamentare;
– adoptaţi un comportament preventiv în trafic!

PUBLICITATE