Conducători auto fără permis sau cu numere false prinși de polițiștii nemțeni


În ziua de 07.04.2016, în jurul orelor 10.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Tămăşeni au intervenit la o sesizare privind producerea unui accident de circulație soldat cu pagube materiale, produs pe raza comunei.
La fața locului a fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 43 de ani, din Tămășeni, stabilindu-se că în timp ce acesta conducea un autoturism pe strada Traian din localitate, a acroşat un alt autoturism parcat în faţa farmaciei, rezultând doar avarierea vehiculelor.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Roman unde i-au fost recoltate probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Totodată în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere unui autovehicul fără permis şi sub influenţa alcoolului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ziua de 07.04.2016, în jurul orei 15.49, un echipaj de poliție rutieră a oprit în trafic un autoturism care circula cu viteza de 92 de km/h pe DN 12C, în localitatea Tașca, abatere înregistrată de aparatul radar de pe autospeciala de poliție. În urma legitimării conducătorului auto, un bărbat de 33 de ani, din Bicaz Chei și a verificării documentelor, a rezultat că remorca ce era tractată de autoturism avea aplicată o plăcuță cu număr de înmatriculare care nu corespundea cu cea pentru care era atribuit acel număr. De asemenea autoturismul avea inspecția tehnică periodică expirată iar conducătorul auto nu deținea poliță de asigurare obligatorie pentru autoturism.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă de 1950 de lei pentru încălcarea regimului legal de viteză în localitate, lipsa RCA și ITP, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulați sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Alți doi conducători auto au fost depistați de polițiști, ieri, conducând un autoturism, deși aveau permisul de conducere reținut. Astfel în jurul orei 09.00, polițiștii Postului de Poliţie Podoleni au oprit în trafic, pe DJ 157, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din Zănești. În urma verificărilor efectuate a reieșit că bărbatul avea permisul de conducere reţinut, neavând dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice deoarece în data de 03.04.2016 a fost depistat conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.
În jurul orei 11.00, un echipaj de poliție rutieră a depistat un bărbat de 34 de ani, din Răucești, în timp ce conducea un autoturism pe DN 15, în localitatea Costișa având permisul de conducere reținut.

În ambele cazuri sunt desfășurate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are acest drept.

PUBLICITATE