Condamnări în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Elena Udrea – 8 ani de închisoare cu executare, Ioana Băsescu – 5 ani de închisoare

Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată marți la 8 ani de închisoare în dosarul în care este acuzată de instigare la luare de mită şi spălare a banilor privind finanţarea campaniei electorale din 2009. Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare.

Decizia Curții de Apel București nu este definitivă.

Elena Udrea a primit mai multe pedepse cu închisoarea între 3 şi 6 ani pentru instigare la luare de mită şi spălare a banilor.

Instanţa le-a contopit, iar la condamnarea cea mai grea, de 6 ani de închisoare, a fost adăugat un spor.

Astfel, în final a rezultat o pedeapsă de 8 ani de închisoare cu executare pentru Elena Udrea.

Totodată, Ioana Băsescu a fost condamnată la cinci ani de detenție.

Ea a fost acuzată de spălare de bani și instigare la spălare de bani, fapte pentru care a primit mai multe pedepse, care au fost contopite, rezultând cinci ani de închisoare.

Victor Tarhon, la data faptei preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, tot pentru luare de mită, a primit patru ani cu suspendare pentru luare de mită.

Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, va avea de executat șase ani de închisoare pentru mită.

Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, a fst condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru  delapidare.

Dan Andronic a fost achitat.

PUBLICITATE