Concursul Internaţional de Interpretare Muzicală la Piatra Neamț

ELENESCUCentrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, în parteneriat cu Liceul de Artă „Victor Brauner” Piatra-Neamţ, organizează, între 26 şi 28 noiembrie, ediţia a XXV-a a Concursului Internaţional de Interpretare Muzicală „EMANUEL ELENESCU”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Această veritabilă sărbătoare a muzicii pietrene le va permite elevilor de la mai multe instituţii şcolare ca, timp de trei zile, să-şi demonstreze măsura talentului în arta interpretării muzicii. Secţiunile concursului sunt în număr de şase: instrumente de suflat din lemn, instrumente tradiţionale, instrumente de suflat din alamă şi percuţie, canto clasic, instrumente cu coarde şi muzică de cameră.

Născut la 8 martie 1911 la Piatra-Neamţ (decedat la 17 iunie 2003), EMANUEL ELENESCU face parte din galeria marilor artişti ai României. Personalitate complexă, Emanuel Elenescu a fost un dirijor prestigios şi, în aceeaşi măsură, un compozitor prodigios. În acelaşi timp, a fost şi un pedagog recunoscut în domeniul componisticii şi al dirijatului.
Alături de instituţiile organizatoare se vor mai afla şi: Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Consiliul Judeţean Neamţ, Consiliul Local şi Primăria municipiului Piatra-Neamţ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, Fundaţia „FRIENDSHIP AMBASSADORS ROMÂNIA”

PUBLICITATE