Comunicatul Poliției: Șoferul care a accidentat o tânără din Piatra-Neamț a fost reținut și încarcerat

În seara zilei de 16.06.2017, un echipaj de poliţie din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamţ a fost sesizat de către un participant la trafic, despre faptul că pe bdul. Traian se deplasează un autoturism marca BMW al cărui conducător auto are un comportament indisciplinat în trafic, în sensul schimbării repetate a benzilor de mers, în viteză şi cu turaţia motorului menţinută la un nivel maxim.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În baza sesizării, echipajul de poliţie a identificat în trafic autoturismul, acesta fiind oprit la culoarea roşie a semaforului electric din intersecţia b-dul. Traian- strada Privighetorii. Deși i-a fost solicitat conducătorului auto, prin staţia de amplificare a mașinii de poliție să oprească pe partea dreaptă, acesta a demarat autoturismul, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, fiind folosite semnalele acustice și sonore ale autospecialei de poliție.

În intersecţia b-dlui. Decebal cu strada Piaţa 22 Decembrie, conducătorul autoturismului a pătruns pe contrasens pentru a depăşi autovehiculele, care erau oprite la culoare roșie a semaforului electric, iar la revenirea pe sensului său de mers a surprins şi accidentat o tânără care se afla în traversarea străzii pe trecerea de pietoni.

După impact, conducătorul auto nu s-a oprit, ci și-a continuat deplasarea către Bicaz, echipajul de poliţie oprind la faţa locului, pentru a acorda primul ajutor victimei.

Imediat s-a luat măsura comunicării semnalmentelor autoturismului şi a posibilelor avarii atât către echipajele în aflate în teren, cât şi către unităţile de poliţie limitrofe, fiind alarmat întreg efectivul Biroului Rutier Piatra Neamţ.
În urma activităţilor informativ-operative desfășurate de polițiști ( în circa 2 ore), conducătorul autoturismului a fost depistat pe raza municipiului Piatra Neamţ, fiind un tânăr de 26 de ani, din Dobreni.

Totodată autoturismul a fost găsit ascuns pe un drum forestier, la aproximativ 2 km de sfârşitul străzii Peste Punte.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi a consumului de substanţe psihoactive.

Polițiștii au dispus măsura reținerii tânărului pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Conform deciziei Judecătoriei Piatra-Neamț: Dispune arestarea preventivă a inculpatului: MIRONESCU IONUŢ-FLORIN, cercetat în dosarul nr. 2528/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, pentru comiterea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, prev. şi ped. de art. 338 alin.1 C.P. pentru o perioadă de 30 zile începând cu data de 17.06.2017 până la data de 16.07.2017, inclusiv.

Citește și Starea fetei din accidentul de ieri, 16 iunie, s-a îmbunătățit. Vezi video cu firul evenimentelor

PUBLICITATE