Comunicatul Poliției Neamț referitor la accidentul cu 6 victime, de la Girov

În ziua de 26.05.2017, polițiștii rutieri au intervenit pentru salvarea de vieți și cercetarea la fața locului în cazul accidentului rutier produs în localitatea Girov, în intersecția DN15 cu DJ 156A.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele verificări efectuate de către polițiști, se pare că, în timp ce un bărbat de 61 de ani, din Bacău conducea un autoturism pe DJ 156A, având direcţia de mers Dobreni-Roznov, la intersecţia cu DN 15D, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autoturism, care circula dinspre Roman spre Piatra Neamţ, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului, a rezultat rănirea celor doi conducători auto și a patru pasageri aflați în autoturisme.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, iar din primele verificări s-a stabilit că atât conducătorii auto cât şi pasagerii purtau centura de siguranţă.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Vezi imagini foto și video de la accident – AICI

Poliția Neamț:
CENTURA DE SIGURANŢĂ POATE SALVA VIAŢA!
Centura de siguranţă constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere. Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!
DE REŢINUT:
– Legislaţia în vigoare prevede obligativitatea utilizării centurii de siguranţă, atât în localităţi cât şi în afara acestora, pentru toţi ocupanţii locurilor prevăzute cu asemenea dispozitive – folosiţi-le, deci, chiar şi pe distanţe scurte, în trafic local! – Centurile nu sunt proiectate pentru confort, ci pentru siguranţă; – Folosirea centurii de siguranţă, în caz de accident, crește șansele de supravieţuire de la 40% la 60%; – Pentru a fi eficientă, centura de siguranţă trebuie utilizată corect, reglând înălţimea acesteia astfel încât să treacă peste mijlocul umărului şi nu peste gât, ajustând-o astfel încât să stea bine întinsă (lipită de bust şi bazin), fără a fi răsucită sau trecută peste obiecte solide ori casabile purtate în buzunare (ochelari, pixuri etc.)

PUBLICITATE