Comunicat de presa – Prefectura Neamt: 23 de localitati au primit cate un microbuz scolar

Comunicat de presă

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astăzi, 19 august a.c., un număr de 23 de unități administrativ-teritoriale din județul Neamț, au primit câte un microbuz școlar de tip 16+1 locuri. Acesta a fost repartizat prin ordin comun MDRAP/ MTCS 332/ 4567/ 2015 în conformitate cu prevederile OUG nr. 52/ 2014 privind stabilirea unor măsuri financiare și pentru interpretarea unor prevederi legale și ale OUG 58/ 2014 privind stabilirea unor măsuri financiare și pentru modificarea unor acte normative prin care au fost suplimentate fondurile pentru achiziționarea microbuzelor școlare în vederea acoperirii necesarului la nivel național și în temeiul prevederilor art. 122  și 123 din OUG nr. 115/ 2011 cu modificările și completările ulterioare.

Evenimentul de predare — preluare s-a desfășurat astăzi, începând cu ora 10,00, în Șoseaua Banatului nr. 2, Chitila. Primarii unităților administrativ-teritoriale, sau un delegat al acestora, împreună cu un conducător auto deținător al permisului de conducere categoria D1 au fost prezenți astăzi la București pentru a îndeplini formalitățile necesare predării microbuzului și instruirea conducătorilor auto privind utilizarea acestora.

Cele 23 de unități administrativ-teritoriale sunt: Alexandru cel Bun, Bârgăuani, Bodești, Borlești, Costișa, Crăcăoani, Dămuc, Dragomirești, Gherăiești, Grințieș, Icușești, orașul Târgu Neamț, Piatra Șoimului, Răucești, Rediu, Români, Săvinești, Ștefan cel Mare, Tarcău, Valea Ursului, Văleni, Vânători Neamț, Zănești.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a înțeles nevoia asigurării egalității de șanse, sporirea accesului la educație și a ridicării gradului de pregătire al elevilor în toate localitățile din România și și-a exprimat, pe această cale, totala deschidere și sincerul interes față de solicitările comunităților locale.

sursa Agerpres

PUBLICITATE