Comisia rutieră – vezi proiectele începute și cele viitoare din Piatra-Neamț


20160719_112120La o săptămână după ce au avut o primă ședință în care s-au discutat câteva măsuri ce țin de siguranța cetățeanului dar și de fluidizarea traficului, membrii comisiei rutiere au pornit, azi, prin oraș pentru a vedea lucrările începute dar și pentru analiza noile îmbunătățiri ce vor fi aduse pentru fluidizarea traficului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vezi și Noi măsuri pentru fluidizarea traficului și siguranța cetățeanului în Piatra-Neamț

Viceprimarul Bogdan Gavrilescu, consilierul Romel Bîrjoveanu, șeful Poliției municipiului Piatra Neamț, șeful Poliției Locale, un reprezentant al Publiserv și al Serviciului Transporturi din Cadrul Primăriei au mers astăzi în mai multe zone din Piatra-Neamț pentru a verifica zonele cu probleme în trafic.

Printre lucrările începute, amintim
– marcarea cu săgeți direcționale a sectorului de drum care coboară de pe B-dul Traian – lucrare finalizată
– construirea de alveolă în stația din apropierea Spitalului Județean 

– lărgirea drumului din fața Muzeului de Istorie și trasarea de parcări 

În perioada următoare, se va monta un semafor „inteligent” în una din principalele zone cu trafic periculos pentru pietoni, trecerea de pietoni din fața școlii „Elena Cuza”.

„In perioada imediat următoare, s-a analizat oportunitatea:
– construcției unei alveole in statia de microbuz din fata pieței Darmanesti pentru fluidizarea traficului
– montarea a doua limitatoare de viteza (cocoașe din cauciuc) pe Aleea Ulmilor, înainte si după piața Dărmănești, pentru a spori siguranta cetățenilor care traversează in zona
– transformarea unui sector al străzii „Nicolae Iorga” in sens unic, ( plecand din intersectia cu str. Aleea Ulmilor),
– montarea limitatoarelor de viteza pe str. Stamatin, in vecinătatea bisericii Sf. Parascheva (zona in care se circula cu viteza foarte mare)
– amenajarea unei statii de microbuz pe str. Mihai Viteazu, pe sensul de urcare spre Calea romanului, (in dreptul chioșcului de ziare, mai jos de statia OMV)
Vin din nou cu invitația de a-mi semnala orice soluție care sa duca la siguranță cetățeanului si fluidizarea traficului.” – a declarat Romel Bîrjoveanu

PUBLICITATE