Comisia Naţională de Prognoză – Cel mai prost plătit judeţ din România este județul Neamț

Judeţul cu cel mai mic salariu mediu net din România în 2017 nu e nici Vaslui, Harghita, Covasna sau Teleorman, cum am fost obișnuiți până acum. Conform celor mai recente (martie 2017) date ale Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP), cel mai prost plătit judeţ din România este județul Neamț. Astfel, în 2017, câștigul salarial mediu net lunar pentru județul Neamț ar fi de 1.690 lei / salariat (aproximativ jumătate din cel dat în Bucureşti)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Datele CNP nu anunță nimic îmbucurător pentru județul nostru nici în următorii ani. Conform prognozei, în anul 2020, județul Neamț se va afla tot pe ultimul loc din țară în ce privește câștigul salarial mediu net lunar

Iar dinamica economică nu e deloc încurajatoare. Potrivit Camerei locale de Comerţ, prognoza PIB pe baza actualelor capacităţi de producţie şi servicii ar urma să scadă cu 3,9% anul acesta şi cu 4,2% în 2018.

Declinul veniturilor din judeţ este accelerat. În 2013, de exemplu, Neamţ avea patru judeţe sub el la capitolul câştig salarial mediu net (Botoşani, Harghita, Covasna şi Bihor). – notează economica.net

Întregul document al Comisiei Naţionale de Prognoză îl puteți citi – AICI

***
Comisia Naţională de Prognoză este o instituţie subordonată Primului Ministru, cu rol în elaborarea de prognoze privind dezvoltarea economico-socială la nivel naţional.

PUBLICITATE