Am publicat, după rezultatele la examenul de Bacalaureat 2016 (sesiunea iunie-iulie), un top al liceelor din județul Neamț conform raportului prezentat de edu.ro. În acel top am prezentat o ierarhie a liceelor în funcție de numărul de elevi promovați din totalul celor înscriși la examen, fără a lua în calcul numărul de elevi care nu s-au prezentat la examen. (exemplu: Colegiul Național „Gheorghe Asachi”, are un procent de promovabilitate mai mare ca Liceul Tehnologic „Spiru Haret”)
Vezi și Topul liceelor din județul Neamț după rezultatele de la Bacalaureat 2016
Conform unui comunicat al conducerii, Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț a avut o rată de promovabilitate a promoției 2016 a colegiului de 100%, și nu 98,88%, cum apare în ierarhia făcută după datele celor de la edu.ro. Greșeala aparține raportului publicat de Siveco România SA, care nu a făcut distincția dintre centrul de examen organizat la Colegiul Național ,,Calistrat Hogaș” și instituția de învățământ Colegiul Național ,,Calistrat Hogaș”.
„La centrul nostru de examen au fost arondați 177 de absolvenți ai promoției curente a colegiului, 179 de absolvenți ai promoției curente a Colegiului Național ,,Petru Rareș”, la care s-au adăugat și doi candidați din promoții anterioare, absolvenți ai altor unități de învățământ, și repartizați la centrul nostru de examen. Candidați care, în final, au fost declarați respinși, ceea ce a dus la rata de promovabilitate a centrului de examen, de 98,88%.” – menționează prof. Florin Irimia, directorul Colegiului Național ,,Calistrat Hogaș”
Acești absolvenți din serii anterioare sunt: Tabacariu (căsătorită Băetu) Ana, absolventă a Colegiului Tehnic de Transporturi, Piatra-Neamț (declarată respinsă) și Adam C. Valentin Mihai, absolvent al Liceului Greco-Catolic ,,Timotei Cipariu”, București (respins cu media 5.26)