Codul portocaliu de vânt provoacă pagube în Neamț (FOTO)

ISU Neamț a fost în alertă maximă în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase ce au lovit județul, în special municipiile Roman și Piatra-Neamț. Meteorologii au emis un cod portocaliu de vânt puternic, care este urmat de un cod galben, fenomenele meteo periculoase provocând numeroase pagube.

În municipiul Roman, echipaje ale ISU Neamț, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Roman, au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de scurgere a apei desprinse de pe acoperișul unui bloc, precum și pentru îndepărtarea mai multor arbori căzuți peste rețeaua electrică. Situații similare au fost gestionate pe strada Doctor Iacomi din Piatra-Neamț, unde s-a intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție desprinse de pe fațada unui bloc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De asemenea, pe DN 15B, în comuna Pipirig, a fost necesară intervenția pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe carosabil, iar în Roman, pe strada Vlad Țepeș, echipajele au acționat pentru îndepărtarea unor elemente de construcție desprinse din acoperișul unui bloc.

Peste 20 de sesizări au fost primite prin apel la 112, majoritatea referindu-se la bucăți desprinse din acoperișurile blocurilor, cu riscul de a cădea și a provoca accidente.

Vezi și Valuri ca la mare pe lacul Bâtca Doamnei (VIDEO)

Reamintim că meteorologii au emis un COD PORTOCALIU de vânt puternic până la ora 18:00, iar până la ora 22:00, județul Neamț se află în continuare sub COD GALBEN de vânt și vijelie.

Mai jos, informările ISU Neamț:

Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase, forțe și mijloace de intervenție din cadrul ISU Neamț au acționat pentru limitarea efectelor produse, astfel:

  • în municipiul Roman, pe bulevardul Roman Mușat s-a intervenit alături de SVSU Roman pentru îndepărtarea unor elemente de scurgere a apei (uluc) de la acoperișul unui bloc cu patru etaje;
  • în municipiul Roman pe strada Anton Pann și pe bulevardul Roman Mușat s-a intervenit împreună cu SVSU Roman pentru îndepărtarea unor arbori căzuți peste firele rețelei electrice;
  • în municipiul Piatra-Neamț pe strada Doctor Iacomi s-a intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție (izolația ) de pe fațada unui bloc cu patru etaje;
  • pe DN 15B, în comuna Pipirig s-a intervenit împreună cu SVSU pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe partea carosabilă;
  • în municipiul Roman pe strada Vlad Țepeș, împreună cu SVSU s-a intervenit pentru îndepărtarea elementelor de construcție desprinse din acoperișul unui bloc.
  • În aceste momente, în municipiul Piatra-Neamț sunt mai multe sesizări cu privire la faptul ca bucăți din acoperișurile mai multe blocuri de locuințe s-au desprins și există riscul să cadă.
  • ACTUALIZARE (ora 20:23) – s-a intervenit și pe strada Petru Rareș din municipiul Piatra-Neamț pentru îndepărtarea unor bucăți din acoperișul unui bloc căzute pe 2 autoturisme și carosabil.
  • ACTUALIZARE (ora 20:55) – Un echipaj de pompieri de la Punctul de lucru Roznov și membri ai SVSU Săvinești intervin în aceste momente pentru îndepărtarea unui arbore căzut peste o casă din localitatea Săvinești
  • ACTUALIZARE (ora 21:00) – Ca urmare a avertizării meteorologice cod portocaliu emis pentru județul Neamț, Delgaz Grid ne-a informat că localitățile Valea Ursului și Giurgeni sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică. 821 de consumatori nu sunt alimentați cu energie electrică. Se lucrează pentru remedierea situației.

PUBLICITATE