Cod galben de viscol în județul Neamț (26 – 27 noiembrie)

Meteorologii au emis, astăzi, o avertizare meteo COD GALBEN de vânt puternic și viscol în mai multe județe printre care și Neamț.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 20:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului,  temporar viscol

În vestul și sudul Olteniei, jumătatea sudică a Munteniei, local în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 50…65 km/h și pe arii restrânse va fi viscol și vizibilitate scăzută.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 20:00
Fenomene vizate: viscol
Zone afectate: estul și nord-estul Munteniei, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei, precum și Carpații Meridionali și de Curbură

În intervalul menționat în estul și nord-estul Munteniei, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 85…90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.
În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 90…110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

COD ROȘU

Interval de valabilitate: 26 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 16:00
Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h, viscol, vizibilitate redusă spre zero
Zone vizate: județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila

În județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h, va fi viscol și vizibilitatea va scădea spre zero.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 noiembrie, ora 20:00 – 27 noiembrie, ora 10:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului,  temporar zăpadă viscolită

În Moldova, Dobrogea, sudul și vestul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…65 km/h. În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali, iar la începutul nopții și pe litoral și în Delta Dunării, vor fi rafale în general de 70…80 km/h. În estul și sud-estul teritoriului, precum și la munte zăpada depusă va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă.

Notă: Temperaturile minime vor fi negative în toate regiunile și local se va forma ghețuș.

PUBLICITATE