Cod GALBEN de ninsori în județul Neamț, începând de astăzi (7 februarie)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi (7 februarie), o atenţionare Cod galben de ninsori consistente pentru 6 judeţe din zona Moldovei, precum şi o informare de precipitaţii consistente şi intensificări ale vântului la nivelul întregii ţări, valabile până miercuri dimineaţa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit meteorologilor, în intervalul 7 februarie, ora 15:00 – 8 februarie, ora 11:00, în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, dar şi în zona de munte a judeţelor Bacău şi Vrancea va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă de 10 – 20 cm.

Pe de altă parte, în intervalul 7 februarie, ora 11:00 – 8 februarie, ora 11:00 va fi în vigoare o informare meteo de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, în majoritatea regiunilor.

Astfel, cantităţile de apă vor depăşi local 15 – 20 l/mp, iar în sudul Moldovei, Muntenia şi Dobrogea, dar şi în zonele deluroase şi montane din restul teritoriului se vor cumula pe arii restrânse peste 30 – 40 l/mp.

Totodată, în jumătatea de nord a Moldovei, dar şi la munte, la altitudini mari, vor predomina ninsorile, iar în vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare.

În regiunile sudice şi sud-estice (inclusiv în zona Municipiului Bucureşti) la început vor fi mai ales ploi, iar din a doua parte a zilei de miercuri (8 februarie) acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Pe spaţii restrânse, cu precădere în sudul şi centrul Moldovei şi în nordul Munteniei, vor fi depuneri de polei.

Prognoza ANM semnalează faptul că, temporar, vântul va avea intensificări în sudul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi local în Oltenia, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 – 55 km/h şi izolat 65 km/h.

D.M.B.
PUBLICITATE