Cod galben de INUNDAȚII în Neamț în următoarele ore (11 iulie)

ACTUALIZARE:

11.07.2017 ora 17:10 – 11.07.2017 ora 22:00
Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Tazlău amonte s.h. Helegiu și afluenții Bistriței aferenți sectorului aval confluență cu râul Cracău, județele Neamț și Bacău.
Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinul hidrografic al râului Dragova (afluent al Bistriței).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ȘTIREA INIȚIALĂ

Conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, în perioada: 11.07.2017 ora 14:45 – 11.07.2017 ora 19:00:

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Moldova – afluenții aferenți sectorului aval Gura Humorului – amonte confluență Neamț (Ozana), Suceava – afluenții aferenți sectorului aval Țibeni), județele Suceava și Neamț.

 În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

 

PUBLICITATE