Cod GALBEN de inundații în Neamț pe râurile Bistrița, Cracău și Cuiejdi


UPDATE: 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 31.05.2016 ora 20:00 – 01.06.2016 ora 09:00

            Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE în bazinul superior al râului Bârlad – amonte S.H. Negrești și afluenții săi din bazinul mijlociu și inferior, Elan și afluenții mici ai râului Prut aferenți sectorului Drânceni – Fălciu, județele Iași, Neamț, Bacău, Vaslui și Galați.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinul superior al râului Bârlad și în bazinul hidrografic al râului Crasna.

Știrea inițială

Hidrologii au emis, azi, noi atenționări Cod Galben de inundații, valabile în bazine hidrografice de pe raza județelor Bacău și Neamț, în următoarele ore.

INGHAConform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), până la miezul nopții, ora 00,00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe afluenții râului Trotuș aferenți sectorului Goioasa — Onești, județul Bacău, respectiv pe afluenții mici ai râului Bistrița, aferenți sectorului S.H. Straja — S.H. Frunzeni, județul Neamț.

Fenomenele menționate se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele superioare ale râurilor Cracău și Cuejdiu.

Atenționările au fost transmise către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Siret.

PUBLICITATE