Cod GALBEN de caniculă în Piatra Neamț. Temperaturi de până la 37 de grade


Agenția Națională de Meteorologie a emis o atenționare de cod galben de caniculă pentru perioada 21-22 iunie 2016 vizând și municipiul Piatra-Neamț. În intervalul menţionat, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a ţării.           Temperaturile  maxime vor fi cuprinse între 35 şi 37 de grade iar temperaturile minime nu vor scădea sub 20 de grade. Îndeosebi în zonele de deal şi de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales în cursul după-amiezelor şi al serilor. Vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Îi sfătuim pe toţi cetăţenii municipiului, în special persoanele în vârstă şi copiii, să evite deplasările în intervalul orar 11:00 – 18:00.

Primăria municipiului Piatra-Neamț a încheiat parteneriate cu 37 de farmacii pentru a acorda primul ajutor cetățenilor afectați de termperaturile extreme. În incinta farmaciilor partenere, cetățenii vor primi apă și servicii medicale (măsurarea tensiunii), iar în cazul în care este nevoie, personalul farmaciilor va apela serviciul de urgență 112.

Vezi și Piatra-Neamț – Care sunt cele 37 de farmacii care acordă primul ajutor cetățenilor afectați de caniculă

PUBLICITATE