CJSU Neamț: Cursuri suspendate în TOATE școlile din Neamț pe 6 aprilie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț a votat în această seară, într-o ședință ce a avut loc începând cu ora 20:00, suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ din județul Neamț pentru data de 6 aprilie.

Mai jos, hotărârea CJSU:

Ţinând cont de avertizarea meteorologică Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, care afectează județul Neamț;

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ca urmare a ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț,

În temeiul prevederilor art. 22, lit. b) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare,

HOTĂRĂŞTE:

Art.1. Inspectoratul Școlar Județean Neamț va proceda la suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ pentru data de 06.04.2023.

Răspunde: Inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Neamț

Termen: 06.04.2023 ora 0800

Art.2. Inspectoratul Școlar Județean Neamț va identifica și pune la dispoziție spații de cazare în municipiul Roman, pentru persoanele surprinse în trafic de fenomenele hidrometeorologice periculoase.

Răspunde: Inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Neamț

Termen: 05.04.2023 ora 2100

Art. 3. Se închide traficul auto pentru toate categoriile de autovehicule, cu excepția autovehiculelor care asigură intervenția în situații de urgență, pe sectorul de drum de drum DN 15D Piatra Neamț – Roman.

Răspund: Inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț, șef S.D.N.

Termen: 05.04.2023 începând cu ora 2200

Art. 4. Se restricționează traficul auto pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția autovehiculelor care asigură intervenția în situații de urgență, pe sectorul de drum DN 2 Secuienii Noi (limita cu județul Bacău) – Nisiporești.

Răspund: Inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț, șef S.D.N.

Termen: 05.04.2023 începând cu ora 2200

Art. 5. Se convoacă Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Roman, în vederea asigurării bunurilor de strictă necesitate și alimente pentru persoanele evacuate din zona manifestării tipului de risc.

Răspund: C.L.S.U. Roman

Termen: 05.04.2023 începând cu ora 2100

Art. 6. Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Petrodava” al Județului Neamț va transmite mesaj RO ALERT pentru localitățile aflate sub incidența codului portocaliu.

Răspunde: I.S.U. Neamț

Termen: 05.04.2023 începând cu ora 2100

PUBLICITATE