„Citește-mi o poveste!“ se încheie – începe „Ora de poveste“!


Proiectul „Citește-mi o poveste!“, inițiativă a  liceenilor de la Colegiul Național «Calistrat Hogaș» Piatra Neamț, membri ai echipei de voluntariat SNAC, realizat în colaborare cu Complexul de Servicii «Elena Doamna» a ajuns la final, dar va continua cu „Ora de Poveste“, un demers care propune o activitate de lectură interactivă la Biblioteca județeană «G.T. Kirileanu».

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Proiectul, coordonat de profesor Alina Baluș, este o continuare a parteneriatului cu centrul de plasament și a fost demarat în septembrie anul trecut, urmând să se finalizeze la sfârșitul lunii februarie 2016. Inițiativa și-a propus stimularea lecturii în rândul copiilor din centrul de plasament și sprijinirea lor în a-și îmbunătăți performanțele școlare. Beneficiari au fost 30 de voluntari de la Colegiul Național «Calistrat Hogaș» și 40 de copii din cadrul centrului de plasament Elena Doamna  –  grupați în 2 echipe: echipa Ascultătorilor – 30 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani și echipa Cititorilor – 10 copii cu vârste între 9 și 15 ani. Liceenii s-au întâlnit periodic cu copiii centrului de plasament și au citit împreună povești, iar echipa Cititorilor a fost îndrumată să preia aceste sarcini și după finalizarea proiectului. „Rezultatele au fost remarcabile, copiii devenind tot mai interesați de lectură, iar mulți dintre cei care aveau dificultăți în a citi au reușit să-și depășească problemele și au devenit tot mai pasionați de cărți. Proiectul se va încheia în februarie, dar va continua printr-o altă activitate, un program de lectură numit «Ora de poveste»“, a declarat coordonatorul SNAC, profesor Alina Baluș.

Întâlnirea de final din cadrul proiectului „Citește-mi o poveste“ va coincide  cu lansarea „Orei de poveste“ și va avea loc la biblioteca județeană, în spațiul Secției de împrumut carte – Copii, miercuri, 24 februarie, ora 12.00. Voluntarii liceeni și mini-voluntarii, copiii de la CSED, se vor întâlni la bibliotecă și vor citi povești în mod interactiv copiilor invitați din comunitatea locală.

Apropierea copiilor de lectură prin metode inedite și prin joc reprezintă cea  mai eficientă cale de a stimula și încuraja interesul pentru cărți. Exploatarea poveștilor și dezvoltarea imaginației au dus la îmbunătățirea abilităților de a citi precum și la creșterea performanțelor școlare. Suntem recunoscători inițiatorilor și voluntarilor implicați în proiect și suntem siguri că aceste activități vor fi benefice pe termen lung, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

PUBLICITATE