Ciprian Șerban: „Vom pune capăt barbariei prin care câinii din adăposturi puteau fi eutanasiați după 14 zile”

Deputatul PSD Neamț Ciprian Șerban va susține și vota un proiect de lege care prevede eliminarea posibilității eutanasierii câinilor care nu sunt adoptați la 14 zile după ce ajung în cadrul adăposturilor.

„Voi susține proiectul de lege, depus la Senat, care aduce o mai mare responsabilizare și implicare a adăposturilor de câini în ceea ce privește asigurarea unei vieți mai bune câinilor fără stăpân.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vom pune, astfel, capăt barbariei prin care câinii din adăposturi puteau fi eutanasiați după 14 zile de cazare în adăpost, dacă nu erau adoptați sau revendicați.

Metoda eutanasierii câinilor din adăposturi, preferată de autorități și care beneficiază de alocări bugetare generoase, este și ineficientă și nedreaptă față de niște vietăți fără apărare.” – a transmis Ciprian Șerban

Prin noua lege, adăposturile vor avea obligativitatea de a asigura vaccinarea antirabică, sterilizarea, microciparea și promovarea intensivă în vederea adopției câinilor fără stăpân, pe toate canalele disponibile, cum ar fi: la sediul şi pe paginile de internet ale adăposturilor, pe reţelele sociale şi în cadrul târgurilor de adopţii şi evenimentelor de profil.

Ultima modificare majoră a OUG 155/2001, ordonanţă care prevede gestionarea câinilor fără stăpân, a avut loc acum aproape 10 ani.

„România are nevoie de o legislaţie mai bună și de măsuri clare pentru protecţia animalelor și pentru prevenirea și combaterea abandonului, iar investiţiile în sterilizare pot fi aplicate uşor.

Fondurile pot fi obţinute de stat prin aplicarea reală a OUG 155/2001 şi a sancţionării celor care nu o respectă.

Adoptați un animal de companie, nu cumpărați!” – a mai spus parlamentarul nemțean

PUBLICITATE