Ciprian Șerban: „România are nevoie de PSD la guvernare pentru a traversa cât mai bine crizele actuale.”

„România are nevoie de PSD la guvernare pentru a traversa cât mai bine crizele actuale.” – este mesajul transmis de deputatul PSD Neamț, Ciprian Șerban

Potrivit parlamentarului, din momentul în care a intrat la guvernare, PSD a venit cu soluții esențiale, a contribuit decisiv la configurarea unor politici economice și sociale menite să protejeze, atât mediul de afaceri, cât și cetățenii și nici nu poate rămâne indiferent și nici nu poate tăcea sau permite aplicarea unor absurdități care afectează direct viața oamenilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Suntem total împotriva ideii ca în următorii 50 de ani pensiile să fie înghețate! Pragul de 9,4%, ponderea cheltuielilor cu pensiile din PIB, trebuie eliminat! Această condiționalitate nu există nicăieri în Uniunea Europeană!

În România, în prezent, cheltuielile cu pensiile reprezintă aproximativ 9,3% din PIB; media în UE depășește 13%.

Este inadmisibil, ca în plină criză energetică, România să închidă termocentralele pe cărbune și să închidă minele, în timp ce Germania, de exemplu, demolează câmpuri de eoliene și chiar localități, pentru extinderea exploatărilor de cărbune destinate producției de energie.

Anul acesta, dacă nu și în anii anteriori de secetă, am înțeles cât de importante sunt irigațiile pentru siguranța alimentară a României și a Uniunii Europene.

Categoric, se impune finanțarea extinderii rețelei de irigații din PNRR, cu atât mai mult cu cât proiectul făcut de Ministerul Agriculturii respectă întocmai cerințele europene în privința folosirii judicioase și sustenabile a apei și energiei.

Acestea sunt mizele noastre majore! Pentru aceste mize PSD militează cu consecvență!

În acest moment, însă, PSD se vede nevoit să constate că este o mare diferență între așteptările tuturor românilor și ceea ce, efectiv, a obținut premierul Nicolae Ciucă, după maratonul întâlnirilor de la Bruxelles.

PSD va continua să militeze pentru politicile și măsurile care protejează populația, în pofida rezultatului vag al vizitei premierului la Bruxelles, care se mulțumește să asigure că ”am discutat”, fără însă a angaja cu fermitate un anume rezultat.

Ajustarea PNRR este o necesitate! Am spus-o din momentul în care PSD a venit la guvernare. Viața a milioane de români, depinde, pe termen mediu și lung, de eliminarea sau corectarea unor prevederi absurde negociate prostește pentru PNRR de USR și PNL-ul de pe vremea lui Orban și Cîțu!” – transmite Ciprian Șerban

PUBLICITATE