Ciprian Șerban: „PSD intervine pentru ca irigațiile să redevină o prioritate națională.”

PSD intervine pentru ca irigațiile să redevină o prioritate națională. – transmite deputatul PSD Neamț, Ciprian Șerban

Programul Național de Irigații a fost lansat în 2017, cu un buget de aproximativ 1 miliard de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Până în anul 2019, câtă vreme a guvernat PSD, Programul a mers bine. Sub guvernarea Orban și Cîțu, cu Oros la conducerea Agriculturii, investițiile în sistemul de irigații au fost oprite.

Cred că toți suntem de acord: irigațiile sunt o prioritate națională!

PSD a reușit să convingă Coaliția de guvernare să solicite Comisiei Europene renegocierea PNRR pentru a include irigațiile în proiectele cu finanțare europeană.

La inițiativa PSD se extinde consistent programul național de irigații.” – a declarat Ciprian Șerban

În martie, în mandatul ministrului Adrian Chesnoiu, s-a votat în Parlament modificarea cadrului legal, astfel încât fermierii să fie sprijiniți pentru dezvoltarea sistemelor de irigații locale și s-a mărit la 1,5 miliarde de euro bugetul pentru reabilitarea infrastructurii de irigații.

Ministrul Petre Daea a anunțat obiectivele pe care România trebuie să le îndeplinească în materie de irigații: până în 2027 va crește numărul de amenajări de irigații noi, de la 89 la 150, iar suprafața irigată va ajunge la 2,6 milioane de hectare, de la 1,8 milioane de ha, cât este în prezent.

„Până la finalul acestui an sunt lucrări în execuție de peste 2 miliarde de lei, aproximativ 400 de milioane de euro, iar în faza de proiectare sunt lucrări de alte 800 de milioane de euro.” – a mai spus parlamentarul

PUBLICITATE