Ciprian Șerban: „Promisiunile facute nemțenilor se concretizează.”

„Promisiunile facute nemțenilor se concretizează.” – transmite deputatul PSD Neamț, Ciprian Șerban, după anunțul construirii unui nou spital județean la Neamț

„La finalul anului trecut vorbeam de proiectul de construire în județul Neamț a unui nou spital.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astăzi, în urma ședinței de evaluare a proiectelor depuse, Ministerul Sănătății a anunțat lista spitalelor care vor primi finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul de „Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, județul Neamț“ cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare, inițiat de domnul președinte Ionel Arsene, este pe lista scurtă a celor 27 de proiecte aprobate pentru finanțare.

Este cea mai mare veste pe care nemțenii o puteau primi la început de an!

Județul Neamț merită un spital de urgență nou, la standarde europene!” – a fost mesajul deputatului Ciprian Șerban

Reamintim că Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat astăzi, 11 ianuarie, cele 27 de spitale sau secții noi care vor fi construite prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Printre cele 27 de unități medicale se numără și construcția noului Spital Județean de Urgență Neamț, proiectul Consiliului Județean Neamț.

Inițial, a existat o listă cu 49 de investiții, însă pe baza criteriilor stabilite prin hotărâre de guvern, au fost alese 27 de proiecte care să fie realizate.

Această listă urmează să fie aprobată prin hotărâre de Guvern, iar cele 27 de proiecte trebuie finalizate până în 2026 pentru a primi banii din PNRR.

PUBLICITATE