Ciprian Șerban: „PNRR – vital pentru România”

Miniștrii PSD au îndeplinit toate punctele din PNRR care le-au revenit pentru primul trimestru al anului 2022. – transmite deputatul Ciprian Șerban

Potrivit acestuia, este prioritar ca țara noastră să îndeplinească etapele din PNRR la termen, pentru ca să intre cele 2,9 miliarde de euro, corespunzătoare cererii de plată pe care România o va adresa Comisiei Europene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din acești bani, peste 2 miliarde de euro sunt bani nerambursabili.

„Fac un apel către partenerii din PNL să urgenteze atingerea jaloanelor, în special pentru zona aflată în responsabilitatea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, unde sunt restanțe, mai degrabă de ordin tehnic, decât structural, cel mai mare obstacol ce trebuie depășit referindu-se la proiectul cloud-ului guvernamental.

Este nevoie de foarte multă rigoare, viteză și eficiență. Contextul economic nu ne permite să nu ne atingem obiectivele ministeriale, iar pentru a primi banii este obligatoriu ca toate punctele din PNRR aferente primului trimestru, să fie îndeplinite 100%.

Următoarea cerere de plată, de aproximativ 3 mld. euro,o vom transmite în octombrie, iar ea este condiționată de îndeplinirea jaloanelor din trimestrul al-II-lea al anului.” – a transmis parlamentarul nemțean.

PUBLICITATE